Λαϊκισμός και δημοκρατία

Συζήτηση με τον φιλόσοφο και συγγραφέα Γιώργο Οικονόμου

Τετάρτη 7/5 στις 7.30 μ.μ. στο Οικόπολις

“Μιλώντας επιχειρηματολογούμε. Ο λαϊκισμός ως κρίση στη σκέψη και το Λόγο της Δημοκρατίας”.  Μια συζήτηση με τον Γιώργο Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κρήτης. Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στον κοινωνικό χώρο “Οικόπολις” στην Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος, στη Θεσσαλονίκη.

Ως απάντηση στην πρόκληση του λαϊκισμού, η Αυτοδιοικητική Kίνηση Οικολογία Αλληλεγγύη Κ. Μακεδονίας διοργανώνει αυτή τη συζήτηση, όπου θα συμμετέχουν πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, που θα κληθούν να ασχοληθούν με τα παραπάνω ερωτήματα και θέματα καθώς η συζήτηση θα είναι ανοιχτή και στη συμμετοχή του κοινού. Τη συζήτηση θα προλογίσει ο Περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

O Γιώργος Ν. Οικονόμου σπούδασε Μαθηματικά, Μουσική και Φιλοσοφία. Συμμετείχε ενεργώς στο αντιδικτατορικό κίνημα. Παρακολούθησε στο Παρίσι τα μεταπτυχιακά σεμινάρια του Κορνήλιου Καστοριάδη με τον οποίο άρχισε τη διδακτορική του διατριβή. Έχει Master φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Έχει επιμεληθεί τα βιβλία, “Αφιέρωμα στον Κορνήλιο Καστοριάδη, στοχαστή της αυτονομίας” (2010) και “Μελέτες για τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Η Γένεση της δημοκρατίας και η σημερινή κρίση” (Ευρασία, 2011). Από τις εκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορούν τα βιβλία του “Η άμεση δημοκρατία και η κριτική του Αριστοτέλη” (2007), “Η αριστοτελική πολιτεία” (2008) και “Από την κρίση του κοινοβουλευτισμού στη δημοκρατία” (2009). Από τις εκδόσεις Νησίδες κυκλοφορεί το βιβλίο του “Πολυτεχνείο 1973. Η απαρχή του αυτόνομου κινήματος” (2013).