Κατέβηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Πολίχνη

Καθοριστική η συνδρομή του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Κατέβηκε σήμερα κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Πολίχνη σε κτίριο 5 ορόφων, μετά από κινητοποιήσεις των περιοίκων και πρόσφατη απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ.

 

«Επιτέλους κατεβάσαμε μια προκλητική κεραία κινητής τηλεφωνίας, με την καθοριστική συμμετοχή των ενεργών πολιτών», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, που χειρίστηκε την υπόθεση ως δικηγόρος. «Αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

 

Η κεραία βρισκόταν σε μία οικοδομή επί της οδού Αγίου Γεωργίου 6 στην Πολίχνη, όπου προστέθηκαν αργότερα, αυθαίρετα και χωρίς καμία στατική μελέτη, προσθήκες στον 2ο όροφο και δύο επί πλέον όροφοι με κεραμοσκεπή. Οι αυθαιρεσίες είχαν υπαχθεί στον ν. 4178/2013, ο οποίος δεν απαιτούσε έλεγχο στατικής επάρκειας. Έτσι, τοποθετήθηκε καμουφλαρισμένη ως δήθεν καπνοδόχος σύστημα κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μια επικίνδυνη πενταόροφη οικοδομή. Αντί οι περίοικοι να προσφύγουν δικαστικά, με την καθοδήγηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο οποίος έχει εμπειρία σε αντίστοιχες υποθέσεις, προσέφυγαν στην πολεοδομία Πολίχνης-Ευόσμου, τον Δήμο Παύλου Μελά και την ΕΕΤΤ και με τεκμηριωμένες απόψεις και αυτοψίες πέτυχαν την ανάκληση της έγκρισης εγκατάστασης. Οι εταιρείες Wind και Vodafone προσέφυγαν στον ΣΥΠΟΘΑ, που συζήτησε το θέμα και δέχτηκε τις απόψεις των κατοίκων ότι πρόκειται για οικοδομή επικίνδυνα ετοιμόρροπη, αφού ένα πιθανό σεισμικό γεγονός μπορεί να προκαλέσει κατάρρευσή της με καταστρεπτικές συνέπειες για τη ζωή και την περιουσία των περιοίκων.

 

Σήμερα, συνεργεία των εταιρειών κατέβασαν την κεραία, σε μια προσπάθειά τους να αποφύγουν παραπέρα εμπλοκές και καταδικαστικές αποφάσεις.

 

Στην υπόθεση είχε συνδρομή και η δικηγόρος Σοφία Σωτηριάδου.