Προανάκρουσμα «ανάπτυξης» από το ΤΑΙΠΕΔ;

Επίσης, ο Μ. Τρεμόπουλος ζητά ενημέρωση για τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, που μέσω του Προέδρου του, Στ. Πιτσιόρλα, φέρεται να θεωρεί ότι όλη την περιοχή του ακρωτηρίου της Επανομής τελεί υπό τη διαχείρισή του και αναζητά τρόπους αξιοποίησης, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα έργα στην περιοχή από την Περιφέρεια, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Όπως δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος: «Η συγκεκριμένη περιοχή έχει υποφέρει και στο παρελθόν από άστοχα έργα, αλλά και από πιέσεις για τουριστική αξιοποίηση. Η ιδιαίτερη περιβαλλοντική της αξία πρέπει να διαφυλαχθεί και να μην υποβαθμιστεί με απώτερο στόχο να αποδοθεί για κατασκευή τουριστικών υποδομών. Η καταστροφή και το ξεπούλημα της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς θα είναι ότι χειρότερο μπορούμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές».
_______________________________________
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης μπορεί να βρεθεί εδώ: https://eco-solidarity.gr/storage/2016/05/OA-Erotisi-Epanomi-ammolipsies-10.5.2016.doc