Η Ελεάννα Ιωαννίδου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση-Οικολογία, Αλληλεγγύη, Πολιτισμός» στο Δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014 δήλωσε σχετικά με την εκλογή της στο δημοτικό συμβούλιο και το μήνυμα της κάλπης για το νερό:
«Ευχαριστώ τους δημότες και τις δημότισσες της Θεσσαλονίκης που τίμησαν με την ψήφο τους τις “Γειτονιές σε δράση-Οικολογία, Αλληλεγγύη, Πολιτισμός”. Ξεχωριστά ευχαριστώ τις 82 “γειτόνισσες” και “γείτονες”, τους υποψηφίους μας, που μοιράστηκαν το όραμα πως μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, με δημοκρατία κι αλληλεγγύη, είναι εφικτή και με τη συμμετοχή τους έκαναν δυνατή τη σημερινή μικρή, μα σπουδαία νίκη. Στο δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε όλες και όλους όσοι δεν έχουν φωνή, τους αφανείς ήρωες των αγώνων για τη δημοκρατία, τον άνθρωπο, τα ζώα, τον αέρα, τη γη και το νερό. Η απάντηση στο φίδι του φασισμού που βρήκε το δρόμο του στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι συλλογική. Στόχος μας είναι να εκφραστεί μέσα από τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση της ουσιαστικής δημοκρατίας, αλλά και τη γνήσια αλληλεγγύη, που δεν συνδράμει όσους την επιβουλεύονται.
Οι Γειτονιές σε δράση ήρθαν, από τα σπλάχνα της Οικολογίας Αλληλεγγύης για να γίνουν ο δίαυλος της φωνής των πολιτών, γιατί αυτή είναι η συνείδηση της πόλης. Γι αυτό θεωρούμε πως η μεγάλη νίκη των χθεσινών εκλογών καταγράφηκε στην κάλπη για το νερό.
Κόντρα στην κυβερνητική απόπειρα εκφοβισμού τους, πάνω από 1000 εθελοντές κράτησαν με αυτοθυσία, μέσα στο λιοπύρι, τις κάλπες του άτυπου δημοψηφίσματος, όπου ψήφισαν, αψηφώντας το “νόμο” και διεκδικώντας το Σύνταγμα, 218.000 συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, στέλνοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Α.Θ. Με τις όποιες αδυναμίες κι ατέλειές του, το δημοψήφισμα αποτέλεσε τον μαζικότερο πολιτικό ακτιβισμό που γνώρισε η χώρα μας και έθεσε το θεμέλιο για ένα κινηματικό κεκτημένο. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανη για τα μέλη των Γειτονιών σε δράση, την Όλγα, τον Άρη, τον Κώστα, τον Αστέρη, τον Παναγιώτη, τον Ανδρέα που ξενύχτησαν, όχι παρακολουθώντας τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά βοηθώντας την καταμέτρηση στην κάλπη του νερού. Η κάλπη αυτή απέδειξε τη δύναμη της συμμετοχής και της κοινωνίας των πολιτών που, με την πολιτική ωριμότητα που λείπει απ’ τους “ηγέτες”, αναζητά όσα μας ενώνουν και εμπνέει όλες και όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, οικονομική κατάσταση και πολιτικές πεποιθήσεις, να διατρανώνουν το ΟΧΙ τους στα μεγάλα οικολογικά διακυβεύματα των καιρών.
Μαζί με αυτά τα μεγάλα ΟΧΙ έρχονται και τα ακόμα μεγαλύτερα ΝΑΙ. Ναι στον πολιτισμό, την πραγματική ποιότητα ζωής, τη διαγενεακή δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχική δημοκρατία. Γιατί η πόλη είμαστε εμείς!»