Ως «Ιφιγένεια» παρουσιάστηκε από την υπεράσπισή του ο υπόδικος για την καταστροφή της Κορώνειας Π. Ψωμιάδης, που έπρεπε να θυσιαστεί «για να φύγει ο στόλος από το λιμάνι»!
Μπορεί η Εισαγγελέας του Α’ Τριμελούς Εφετείου να ζήτησε την ενοχή του έκπτωτου Περιφερειάρχη για παράβαση καθήκοντος και απιστία περί την υπηρεσία αλλά ο ίδιος πρόβαλε τον εαυτό του ως άνθρωπο που δεν επέβαλε πρόστιμα στους ρυπαίνοντες τη λίμνη γιατί δεν ήθελε να τους καταστρέψει και να κλείσουν αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να το κάνει, γι’ αυτό και έκλεισε σχεδόν όλες τις βιομηχανίες. Για δε την καταστροφή της λίμνης, είπε, φταίνε τα λύματα του Λαγκαδά και τα όμβρια! Ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, που ήταν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας απέναντι σε σειρά στελεχών της Περιφέρειας και του πρώην Δημάρχου Λαγκαδά Ι. Καραγιάννη, χαρακτήρισε την όλη επιχειρηματολογία ως ένα κακόγουστο θέατρο του «κάποτε νομάρχη της καρδιάς μας» και των υποστηρικτών του, που μπορεί να πείσει μόνον όσους είναι έτοιμοι να πειστούν αλλά είναι αδιανόητο να μείνει ένα έγκλημα ατιμώρητο.
Ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων σήκωσε όλο το βάρος της στήριξης του πορίσματος των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τόνισε και τις ευθύνες των κυβερνήσεων για το μοντέλο ανάπτυξης, που επέλεξε να φέρει τις βιομηχανίες στο Λαγκαδά το 1979 αλλά και του πρώην νομάρχη, που στήριξε το πελατειακό σύστημα και τα ποικίλα συμφέροντα στην περιοχή. Ειδικά για το διάστημα 2004-2008 η Δ/νση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας δεν επέβαλε κανένα πρόστιμο για περιβαλλοντικές παραβάσεις στην Κορώνεια. Είπε, επίσης, ότι ακόμη και όταν γινόντουσαν έλεγχοι, ο νομάρχης δεν επέβαλε πρόστιμα ή επέβαλε με μεγάλη καθυστέρηση και μεγάλη μείωση. Αναγκάστηκε να το κάνει μόνο όταν το ΥΠΕΧΩΔΕ έστειλε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για να ελέγξουν την κατάσταση. Αλλά ακόμη και τότε ο Π. Ψωμιάδης ξεκίνησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών που διαθέτουν τα απόβλητά τους στη λίμνη Κορώνεια με καθυστέρηση 18 μηνών, και μόνο όταν είχε ξεκινήσει ο έλεγχος και από τους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης καθυστέρησε 14 έως 16 μήνες την επιβολή των προστίμων τα οποία εισηγήθηκαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος μετά τη διενέργεια των ελέγχων τους στις μονάδες του Λαγκαδά ενώ προέβη και σε μείωση του ύψους τους κατά 24.660 ευρώ.
Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να ανακοινώσει την απόφασή του αύριο το πρωί.