Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με την Υποψήφια Δήμαρχο Ελεάννα Ιωαννίδου

Ε.Ιωαννίδου2Σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ελεάννας Ιωαννίδου και μελών του συνδυασμού «Γειτονιές σε δράση» με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο.

Η Ελεάννα Ιωαννίδου παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού της για τη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο του πανεπιστημίου στην μελλοντική πορεία της πόλης.

 Η υποψήφια δήμαρχος, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε: «Οι «Γειτονιές σε δράση» θέλουμε ένα πανεπιστήμιο πράσινο, ανοικτό στη κοινωνία, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της γειτονιάς και της τοπικής οικονομίας, το οποίο προάγει τον πολιτισμό και την καινοτομία, που είναι αιχμές του δόρατος για τη καλύτερη προοπτική της πόλης μας. Θέλουμε επίσης ένα πανεπιστήμιο με δημοκρατία και διαφάνεια, με φοιτητές ενεργούς στην τοπική κοινωνία και με το επιστημονικό προσωπικό του θεμέλιο ευημερίας για την κοινότητα και όχι αντικείμενο λεηλασίας. Γιατί η πόλη είμαστε εμείς».

Από τη μεριά του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρύτανης του ΑΠΘ ανέφερε: «Την Ελεάννα Ιωαννίδου την γνωρίζω από χρόνια και την εκτιμώ για τους αγώνες της στο χώρο της οικολογίας και της πολιτικής. Αλλά την εκτιμώ επίσης και για τους αγώνες της ως γυναίκα και μητέρα.

Η Ελεάννα Ιωαννίδου και ο συνδυασμός της «Γειτονιές σε δράση» κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και δίνει έναν άνισο αγώνα –μια και δεν έχει ίσες ευκαιρίες στην προβολή και την επικοινωνία- ο οποίος πιστεύω ότι αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα και να υποστηριχθεί από τους Θεσσαλονικείς.

Μέσα στη σκληρή και δύσκολη εποχή που ζούμε και με δεδομένο τον φιλοκυβερνητικό έως και ψευδεπίγραφα απολίτικο χαρακτήρα πολλών υποψηφιοτήτων, η υποψηφιότητα της οικολόγου Ελεάννας Ιωαννίδου είναι μια όαση. Της εύχομαι πραγματικά καλή επιτυχία».