Όχι στην εξαπάτηση και τη διαπλοκή από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Οι οικολόγοι στηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων στην Πυλαία

Την απαράδεκτη εξαπάτηση των πολιτών με καμουφλάζ των κεραιών στην Πυλαία, σε δώμα διώροφης κατοικίας που βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από σχολεία και νηπιαγωγείο, τα οποία και απέφυγαν επιμελώς να εμφανίσουν στα σχέδια, καταγγέλλουν οι οικολόγοι.

Πρόκειται για το σταθμό βάσης της COSMOTE με 3 κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ελ. Βενιζέλου 26, οι οποίες εμφανίζονται ως καμινάδες, με στόχο να αποπροσανατολισθούν οι εκατοντάδες περίοικοι και να μην ανακαλύψουν την παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εγκατάσταση. Παρόλο που η περιοχή είναι «αμιγής κατοικία», στο Φάκελο Ασφαλείας και Υγείας που κατατέθηκε στις υπηρεσίες για την απόκτηση της άδειας, αναγράφεται ψευδώς ότι «το κτίσμα δεν βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή».

Αντίθετα, σε πάρα πολύ μικρή απόσταση δεκάδων μέτρων από τις κεραίες, βρίσκεται το 1ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, γήπεδο μπάσκετ και πάρκο-χώρος παιδικής χαράς.

«Εκατοντάδες παιδιά και νήπια, ευαίσθητα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, θα υφίστανται τις βλαβερές επιπτώσεις από τη λειτουργία των κεραιών στην υγεία τους, για να εξασφαλίζουν έτσι εισόδημα 12.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του κτίσματος», δηλώνει ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος και δικηγόρος των κατοίκων. «Και επειδή το κτίσμα είναι διώροφο, οι κεραίες ουσιαστικά εκπέμπουν κατευθείαν μέσα στα σπίτια. Οι πολίτες εύλογα ανησυχούν για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία και θα βρουν το δίκιο τους και με ασφαλιστικά μέτρα που καταθέτουμε. Ήδη καταθέσαμε και καταγγελία στην Πολεοδομία για την ανάκληση της έγκρισης που έδωσε. Οι κεραίες είναι παράνομες κι επικίνδυνες και πρέπει να απομακρυνθούν. Και επιτέλους, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να πάψουν να στηρίζουν άμεσα και έμμεσα, με πράξεις ή παραλείψεις, τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας».