Τρεμόπουλος: Θαλάσσια σύνδεση της Πιερίας με τη Χαλκιδική!

Η σύνδεση της Πιερίας με τη Χαλκιδική μέσω θαλάσσης είναι μία από τις θέσεις της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» για την Πιερία, που μπορεί να στηρίξει η Περιφέρεια και παρουσίασαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος και  ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μιχάλης Ντελής.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κατερίνη ο Μ. Τρεμόπουλος, πλαισιωμένος και από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Παναγιώτη Μπάρτζο και Χρήστο Ζουμπουλίδη, αναφέρθηκε στο έργο της παράταξης στο απερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο, έργο που όπως σημείωσε, αποδεικνύει ότι ακόμη και από τη θέση της αντιπολίτευσης μπορεί να επιτευχθούν στόχοι και  αποτελέσματα. «Δικό μας έργο είναι η κατεδάφιση ενός απαράδεκτου καθεστώτος», είπε με έμφαση ο Μ. Τρεμόπουλος και αναφέρθηκε στη μακροχρόνια προσπάθεια προκειμένου οι καταγγελίες εναντίον της διαφθοράς και της ιδιοτέλειας, να έχουν αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, διευκρίνισε ότι δεν προηγήθηκε προγραμματικός διάλογος με ευθύνη των παρατάξεων και των κομμάτων που επιδιώκουν κυρίως οφέλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά δυστυχώς ούτε ο «Καλλικράτης» δεν επιτρέπει τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Μιλώντας για το μέλλον της Περιφέρειας, σημείωσε ότι με δεδομένη την υποχρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η άντληση πόρων από την ΕΕ. Τόνισε ότι υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Περιφέρεια, αρκεί να υπάρχει και γνώση και διάθεση για δουλειά, χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης».

Εξειδικεύοντας το πρόγραμμα της κίνησης για την Πιερία ο Μ. Τρεμόπουλος τάχθηκε υπέρ της προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού, καθώς και της ανάδειξης των ιστορικών μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, η σπουδαιότητα των οποίων «ξεπερνά τα τοπικά όρια και έχει παγκόσμια αναφορά».

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επένδυση που δεν σέβεται το περιβάλλον», διευκρίνισε ο Μ. Τρεμόπουλος και πρόσθεσε: «Ο τόπος του Ολύμπου και των Πιερίων, της ακτογραμμής των 100 χιλιομέτρων έχει ανάγκη από μια αειφόρο ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μιχάλης Ντελής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης της πρωτογενούς παραγωγής και της ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την στήριξη της ντόπιας βιοτεχνίας και βιομηχανίας.

Περιγράφοντας το πρόγραμμα της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» για την Πιερία ο Μ. Ντελής τάχθηκε υπέρ της κατασκευής της 13 ΠΑΘΕ, που συνδέει την Πιερία με την Ελασσόνα, ενώ ζήτησε την άμεση λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού Λιτόχωρου αλλά και την κατασκευή του δρόμου που συνδέει την πόλη με το νέο Νοσοκομείο.

«Για μας έχει ιδιαίτερη σημασία η ενίσχυση του Εθνικού Πάρκου των Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα και του Φορέα Διαχείρισης καθώς και η προστασία των υγροτόπων Μεθώνης και Μακρύγιαλου» είπε ο Μ. Ντελής και ζήτησε την άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού καθώς και την ολοκλήρωση των μελετών, του Σχεδίου Διαχείρισης και του κανονισμού λειτουργίας του.

«Έχουμε εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων της Πιερίας» σημείωσε ο Μ. Ντελής και πρόσθεσε : «Για παράδειγμα με το φράγμα της Μόρνας και το διυλιστήριο μπορεί να υδροδοτηθεί, μέσω διαδημοτικής επιχείρησης, η Β. Πιερία και τα χωριά της Κατερίνης. Μέρος του νερού μάλιστα, μπορεί να κατακρατείται σε μικρά φράγματα και λιμνοδεξαμενές και να χρησιμοποιείται για άρδευση».

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» ζήτησε να μην περάσει η οικοπεδοποίηση του Καταφυγίου Άγριας Ζωής της περιοχής Αλυκών Κίτρους-Κορινού, ενώ και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής σχολείων στην Κατερίνη, και πρότεινε την κατασκευή βιοκλιματικών κτιρίων για το Μουσικό σχολείο και τα ειδικά σχολεία αλλά και κτιριακή συμπλήρωση του 3ου συγκροτήματος στην Κατερίνη.

Τέλος ζήτησε τη δημιουργία αστικού Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας και στελέχωσή του  με γιατρούς του Κέντρου Υγείας και του νοσοκομείου καθώς και τη λειτουργία μονάδας εντατικής θεραπείας.

Το ψηφοδέλτιο της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» στην ενότητα της Πιερίας έχει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον εκπαιδευτικό-συνδικαλιστή Μιχάλη Ντελή ενώ υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι οι:

  1. Χρήστος Ζουμπουλίδης, δικηγόρος, ενεργός στο κίνημα για τα ψηφιακά δικαιώματα
  2. Δημήτριος Καναβάς, βιο-μελισσοκόμος
  3. Λουκία Λιθοξοΐδου, νηπιαγωγός
  4. Παναγιώτης Μπάρτζος, ξενοδοχοϋπάλληλος
  5. Βασίλειος Χιλιτίδης, Συνταξιούχος πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού