Ιστορία χωρίς τέλος, το μετρό της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στην κατασκευή του έργου του μετρό της Θεσσαλονίκης η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η διακοπή των έργων του μετρό αποτελεί το αποκορύφωμα του εκβιασμού που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τις αέναες τρύπες, την κυκλοφοριακή επιβάρυνση και τα φυλακισμένα καταστήματα. Αποτελεί παράλληλα και μια τραγική επιβεβαίωση του οικολογικού κινήματος της πόλης που από την αρχή προέκρινε την σαφώς πιο οικονομική και άμεση λύση του τραμ, του προαστιακού και των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αγανακτούμε με την προχειρότητα, με την οποία σχεδιάστηκε το έργο και την μη πρόβλεψη για τον πολύτιμο για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αρχαιολογικό πλούτο της πόλης μας, παρ’ ότι ήταν γνωστός εκ των προτέρων. Οργιζόμαστε με όσους μετατρέπουν κι αυτό το θέμα σε προεκλογικό επικοινωνιακό τρικ, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Καλούμε, επίσης, όσους σήμερα σχεδιάζουν επί χάρτου την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά με το γνωστό αέναο χρονοδιάγραμμα, να το ξανασκεφτούν, πριν δεσμεύσουν το μέλλον της πόλης και παρεμποδίσουν τα υπόλοιπα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς που μπορούν εύκολα να επεκταθούν προς τα εκεί.

Ας προσπαθήσουμε σήμερα να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά, κι ας διδαχθούμε από αυτά, προκειμένου να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.”