Ελ. Ιωαννίδου: για τη σύλληψη του Γιάννη Κούτρα

Σχετικά με τη σύλληψη του Γιάννη Κούτρα η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ελεάννα Ιωαννίδου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση, Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός» δήλωσε:

 «Γνωρίζω εδώ και χρόνια τον ανθυποψήφιό μου για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κούτρα, τον οποίο, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, εκτιμώ για την συνεπή συμμετοχή του στους αντιφασιστικούς αγώνες. Η δίωξή του για απείθεια και εξύβριση αστυνομικών, εξαιτίας της προσπάθειάς του να ασκήσει κοινωνικό έλεγχο στον τρόπο, με τον οποίο πραγματοποιούσαν τη σύλληψη τριών αλλοδαπών, αποτελεί πολιτική, ουσιαστικά, δίωξη και απόπειρα εκφοβισμού ενός ενεργού πολίτη.

 Σε μια πόλη που έχει τόσα σοβαρά προβλήματα που χρειάζονται τη συνδρομή της αστυνομίας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κοινωνική συμφιλίωση επείγουν περισσότερο από ποτέ, δυστυχώς βλέπουμε ακόμη μια φορά κάποιους αστυνομικούς να αναλώνονται σε ψευτοτσαμπουκάδες, βάζοντας στο στόχαστρο ανθρώπους σαν τον Γιάννη Κούτρα. Και, ενώ διάγουμε έναν κόσμιο προεκλογικό αγώνα μακριά από ακρότητες που θα τις περιμέναμε από τους φασίστες, τελικά έρχονται από κάποιους που θα έπρεπε να έχουν πρώτιστη έγνοιά τους τη διατήρηση του καλού κλίματος.

 Η αστυνόμευση είναι μια μορφή εξουσίας. Ο τρόπος, με τον οποίο ασκείται, είναι δείκτης του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας.»