Ποιοί είμαστε

Η Οικολογία Αλληλεγγύη έχει πολλά χρόνια παρουσίας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη παρουσία των Οικολόγων στις Δημοτικές εκλογές του 1990 με υποψήφιο δήμαρχο τον Γ. Τζιώλα και το αστρονομικό ποσοστό του 2,58% που έλαβαν για τα δεδομένα, τις δυνατότητες και τα μέσα που είχαν όσοι στήριξαν τον συνδυασμό “Οικολογική Θεσσαλονίκη”, δημιουργήθηκε η μαγιά των ανθρώπων που ίδρυσαν μετά από μερικούς μήνες την Αυτοδιοικητική Κίνηση “Οικολογία-Αλληλεγγύη”. Από τότε είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις ή ενεργούς πολίτες συμμετέχει ανελλιπώς στην αυτοδιοικητική σκηνή της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και παίρνει μέρος σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, δηλαδή στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την τότε νομαρχία Θεσσαλονίκης μέχρι πρόσφατα με συμμετοχή σε πολλούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία εκπροσωπείται τουλάχιστον με έναν εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο από τότε που άρχισε να υπάρχει ο θεσμός αυτός.

Ο δικτυακός τόπος αυτός της Οικολογίας Αλληλεγύης φτιάχτηκε και λειτουργεί αποκλειστικά για ενημέρωση και επικοινωνία των μελών, των υποστηρικτών και των φίλων της. Είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς ανθρώπων που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην πολιτική οικολογία και δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Δείτε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η Οικολογία Αλληλεγγύη επιτρέπει την αναδημοσίευση των κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν, για μη εμπορικούς σκοπούς, μετά από επικοινωνία μαζί μας και με αναφορά στην πηγή και τον συγγραφέα.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:Επιμέλεια δικτυακού τόπου:
Οδυσσέας Χιλιτίδης