Κλίμα εκφοβισμού στην ΕΥΑΘ ενόψει δημοτικών εκλογών!

Συνέντευξη Τύπου της Οικολογίας αλληλεγγύης

Απαράδεκτο ολίσθημα και προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων ακόμη και με την ιδιότητα του πολίτη, αποτελεί για την «Οικολογία – Αλληλεγγύη» η κλήση σε απολογία του πρώην προέδρου του Σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ Κώστα Μαριόγλου, για απόψεις που εξέφρασε σε εκδήλωση της κίνησης για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Για τον λόγο αυτό και δίνει έκτακτη συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη 8.1.2019, στις 12.00 στο Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α, 1ος όρ.), με τη συμμετοχή του Κώστα Μαριόγλου, του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και συνδικαλιστών.

Δυστυχώς, η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ, ολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές πρακτικές. Για τα όσα ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ, και μέλος της κίνησης 136 Κώστας Μαριόγλου σε στρογγυλό τραπέζι της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ κ. Ιωάννης Κρεστενίτης τον καλεί σε παροχή εξηγήσεων και κατάθεση στοιχείων. Μια τακτική που ακολουθείται πριν την πειθαρχική διαδικασία.

Η ανάδειξη της κατάστασης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης είναι ένα φλέγον ζήτημα. Η προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης του Κώστα Μαριόγλου θυμίζει παλαιότερες εποχές, όταν προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΑΘ είχε σύρει με περισσότερες από 250 μηνύσεις τους εργαζομένους της εταιρείας στα δικαστήρια, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει, να τους κλείσει το στόμα και να τους αφαιμάξει οικονομικά.

Όπως παλαιότερα στην ΕΥΑΘ αλλά και στα αυτοδιοικητικά της πόλης, η αλήθεια, η Δημοκρατία και η διαφάνεια θα είναι για άλλη μια φορά νικητές. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την προσπάθεια της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη.