ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 2014

2010 Tremopoulos Mixalis

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958. Έγγαμος, με δύο γιους

Επάγγελμα: Δικηγόρος, δημοσιογράφος, συγγραφέας

Σπουδές:  Νομική Σχολή του ΑΠΘ, Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Οικολογία (Goddard, ΗΠΑ).

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες: Ευρωβουλευτής 2009-2012 Μέλος της ομάδας των Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου

  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες:

  • Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (2002), μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας.
  • Εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης (1998-2009) και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας από το 2010.
  • Με συνεχή οικολογική και ανθρωπιστική δράση από το 1975, υπήρξε ιδρυτικό μέλος (1975) ΚΑΙ Προέδρος Της Ένωσης ΓΙΑ ΤΗΝ Ποιότητα Ζωής Της (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.) Θεσσαλονίκης (1978-1982), Της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (1982) ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων , Αντιπρόεδρος ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ Πληροφόρησης Τεκμηρίωσης ΓΙΑ θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας, οικολογίας και μη βίας «Αντιγόνη» και ενεργό μέλος στα κινήματα (αντιπυρηνικό, καταναλωτικό, αντιμιλιταριστικό, αντιεθνικιστικό, αντιρατσιστικό, γονεϊκό).
  • Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες πρωτοβουλίες πολιτών και οργανώσεις, που υπερασπίζονται τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ειρήνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων, της λαϊκής συμμετοχής και αυτενέργειας.
  • Δημοσιογράφος (1981-2002) σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς και καθηγητής σε αντίστοιχες σχολές.
  • Έχει εκδώσει μελέτη-λεύκωμα με τίτλο «Η ιπτάμενη ιστορία της Θεσσαλονίκης» καθώς και σειρά μελετών για θέματα οικολογίας, τοπικής ιστορίας και περιφερειακής ανάπτυξης.

 

ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Andreou_Damianos-A-Θεσσαλονίκης

Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου της Αν. Σχολής Τεχν. Μηχανικών του ΚΑΤΕΕ Θεσ / νικης. Εκλέχθηκε πρώτος πρόεδρος της Σπουδαστικής Ένωσης Ανώτερων Σχολών Θεσ / νικης (ΣΕΑΣΘ). Μέλος της Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Αμπελοκήπων (ΜΠΚΑ). Ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Μορφωτικής Στέγης Αμπελοκήπων (ΛΑΜΟΣΑ), στην οποία υπήρξε πρόεδρος. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης (ΚΙΑΘ). Το 1994 πρωτοστατεί στην ίδρυση της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες των Αμπελοκήπων». Στις Δημοτικές εκλογές του 1994, 1998 και 2002 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων, μέλος του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου, μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης, μέλος του Δ.Σ του ΕΑΚ Αμπελοκήπων, και μέλος σε σειρά επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου.Από το 1976 συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΚΑΡΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

kakaroglu_crpΟικονομολόγος, εκπαιδευτικός

Συνταξιούχος από το 2010. Διετέλεσε αρχικά στέλεχος εταιρειών και ως εκπαιδευτικός εργάστηκε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Βέροιας κατά το διάστημα 1985-1993 και στην συνέχεια στο Επαγγελματικό Λύκειο Αλεξάνδρειας.  Έχει υλοποιήσει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέματα όπως «Ορεινά οικοσυστήματα», «Ανακύκλωση – διαχείριση απορριμμάτων» κ.α. Ενεργός αγρότης και προσανατολισμένος εφεξής στην βιολογική γεωργία.

 

ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΙΛΚΙΣ: ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

manomen ΛΑΞ Σμήναρχος εν αποστρατεία Της Πολεμικής Αεροπορίας

Με ποντιακή καταγωγή από τον πατέρα του και Ανατολικοθρακιώτης από τη μητέρα του, απόφοιτος της Σχολης Ικάρων και της Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, νομικός και οικονομολόγος από το ΑΠΘ και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παν. Μακεδονίας και στο Cranfield της Αγγλίας (Logistics), μετά από 26 χρόνια θητείας με τελευταία επιτυχή αποστολή ως Διοικητής Υποστήριξης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ, παραιτήθηκε ρητά για λόγους αξιοκρατίας για να εμπλακεί στην πολιτική και να συμβάλει στην ανατροπή αυτού του σαθρού συστήματος αναξιοκρατίας, οικογενειοκρατίας και διαφθοράς που όλοι γνωρίζουμε στα χρόνια που πέρασαν. Επέλεξε την Οικολογία Αλληλεγγύη, καθώς ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι ο άνθρωπος που αδιαμφισβήτητα αγωνίστηκε για την αποκάλυψη της διαφθοράς στην Κεντρική Μακεδονία, με δεκάδες υποθέσεις να έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, είναι η οικολογική κίνηση που με ιστορία 23 ετών που έχει δώσει αγώνες για την υγεία μας και για το περιβάλλον, από τις πραγματικές απειλές, όπως τη ρύπανση στον Αξιό και στον υδροφόρο μας ορίζοντα, την αποστράγγιση της Κορώνειας και της Δοϊράνης, τον χρυσό και δεκάδες άλλες υποθέσεις που είναι σαφώς τεκμηριωμένες και γνωστές. Ενεργός πολίτης μετά την αποστρατεία του, συμμετέχει εθελοντικά για τον επαγγελματικό προσανατολισμό ανέργων και για τη δημιουργία εναλλακτικών συνεργατικών επιχειρήσεων, για το όραμα του αυτό επιθυμεί να διαδώσει στο Κιλκίς και στην Παιονία για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Καλούμε όλους τους πολίτες του Κιλκίς να ανταποκριθούν άμεσα στην έκκληση μας και να επικοινωνήσουν για τη δημιουργία συνεργατικών κι αλληλέγγυων πράσινων επιχειρήσεων στο Κιλκίς, για να αλλάξουμε οι ίδιοι τον τόπο μας. Οι εκλογές αυτές είναι εξετάσεις μνήμης και κρίσης για το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας. Στον ξύλινο λόγο αυτών που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, και στα πυροτεχνήματα όσων ευθύνονται για τα λάθη του παρελθόντος, προτάσσουμε λύσεις και συνέπεια 23 ετών.

 

 

ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Αγγελίδης-Πέλλα-P1180579iΝομικός

Γεννήθηκε το 1960 στα Γιαννιτσά, Πέλλας. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜΕ βαθμό  άριστα ΚΑΙ Μεταπτυχιακές Σπουδές έχει ΣΤΗΝ Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία του Δικαίου, στον αντίστοιχο τομέα του ΑΠΘ αλλά και στο Διοικητικό, Φορολογικό και Κοινοτικό Δίκαιο στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του ΑΠΘ. Είναι επίσης ειδικός εκπαιδευτής (με γερμανικό τίτλο) για την εκπαίδευση οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων. Ασκεί γενική δικηγορία στα Γιαννιτσά και εξειδικευμένη δικηγορία στους κλάδους του Εμπορικού Δικαίου με έμφαση στις διεθνείς συναλλαγές, του Διοικητικού Δικαίου, του Δικαίου Μεταφορών, εθνικών και διεθνών και του συγκοινωνιακού δικαίου. Βρίσκεται στον οικολογικό χώρο από το έτος 1982, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής των οικολόγων και δραστηριοποιείται κυρίως σε ζητήματα βιολογικής γεωργίας, αγροτουρισμού και πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας.

 

 

ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΝΤΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΝτελήςΕκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στις 11/7/1962 στην Ελασσόνα. Κατοικεί από το 1987 στην Κατερίνη. Είναι εκπαιδευτικός και υπηρετεί στο 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Είναι συνδικαλιστής και επί μια δεκαετία εκπροσώπησε την Αυτόνομη Κίνηση Καθηγητών στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας ως Αντιπρόεδρος ή μέλος της. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων – Πράσινων και διατέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ “Φίλοι του Περιβάλλοντος” στην Πιερία (μέλος του δικτύου FriendsofNature). Υπηρέτησε επί έξι χρόνια το κίνημα των γονέων και διετέλεσε Πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια του Συλλόγου Γονέων του 9 ου Πειραματικού Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης αναπτύσσοντας πλούσια ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ προσπάθεια Στήριξης ΚΑΙ ολοκλήρωσης αυτού ΤΟΥ Νέου θεσμού Στη Χώρα Μας. Ασχολήθηκε τουλάχιστον μια δεκαετία με την εφαρμογή προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Σχολεία της Πιερίας. Διετέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και σήμερα είναι Γενικός Αρχηγός του αθλητικού σωματείου Χειροσφαίρισης Γ.Α.Α.Σ ΟΡΦΕΑΣ Κατερίνης. Ζει σε αγρόκτημα και είναι μέλος του Περιβαλλοντικού και Οικιστικού Συλλόγου της περιοχής. Η σύζυγος του είναι η Φιλόλογος Βασιλική Τούρλα και έχει δύο παιδιά την Ειρήνη που είναι φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και τον Σωκράτη που είναι μαθητής Λυκείου.

 

ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ: ΓΟΥΜΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γουμάγιας

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, πρώην Πράσινος Δημοτικός Σύμβουλος Βερολίνου

Γεννήθηκα στις 24/02/1958 στην Αναστασία Σερρών. Αποφοίτησα το δημοτικό και Γυμνάσιο στην Θεσσαλονίκη και έφυγα το 1976 για σπουδές στην Γερμανία. Από το 1978 -1986 σπούδασα στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου όπου και πήρα το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Ήμουν ενεργό μέλος στο φοιτητικό κίνημα της Γερμανίας, μέλος του φοιτητικού συλλόγου Ελλήνων του Βερολίνου και για μια θητεία μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Μέλος της Ελληνικής Δημοκρατικής Κοινότητας του Βερολίνου μέχρι σήμερα. Από το 1987 μέχρι το 1990 εργάστηκα σε δύο μεγάλες Γερμανικές εταιρίες σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και από το 1991 ίδρυσα σταδιακά τρεις διαφορετικές εταιρίες τις οποίες διατήρησα μέχρι το τέλος του 2004. Από το 2005 μέχρι το 2009 ήμουν υπάλληλος σε μια μη κερδοσκοπική εταιρία και υπεύθυνος διευθύνων για προγράμματα απασχόλησης για ανέργους με την δημιουργία, έγκριση, χρηματοδότηση μέσα από κοινοτικά και κρατικά προγράμματα, και την διαικπαιραίωση τους. Στη διάρκεια της κοινωνικής και πολιτικής μου δραστηριότητας στο Βερολίνο υπήρξα ιδρυτικό μέλος σε διάφορους συλλόγους κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το 1998 έγινα μέλος των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας και τον Οκτώβρη του 1999 εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον δήμο του Friedriechshain-Kreuzberg του Βερολίνου και ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος για πολεοδομικά και περιβαλλοντικά θέματα και από το 2006 επιπλέον και αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δήμου . Η στάση των σοσιαλδημοκρατών σε ευρωπαϊκά θέματα, σε σχέση με την κρίση, καθώς και θέματα κοινωνικής πολιτικής με οδήγησαν το 2009 στους Πράσινους της Γερμανίας όπου ήμουν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας στον Δήμο μέχρι τον Οκτώβρη του 2011 και είμαι μέλος του κόμματος μέχρι τώρα. Μετά από 12 χρόνια θητείας στον δήμο και την εμπειρία που απέκτησα ήμουν της γνώμης ότι θα έπρεπε να συμβάλλω στο πράσινο κίνημα στην Ελλάδα και από το 2012 μέχρι τέλος του 2013 ήμουν μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Η υποψηφιότητά μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΜΠΟΓΡΗΣ ΤΑΣΟΣ
_Μπόγρης

Μελισσοκόμος

Γεννήθηκα στα Ν. Ρόδα Χαλκιδικής και έζησα τα νεανικά μου χρόνια στην Αθήνα. Συμμετείχα σαν ιδρυτικό μέλος στον πρώτο φορέα στην Ελλάδα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδος). Σαν συνέπεια, συνέχεια προέκυψε το επάγγελμά μου: Βιολογική Μελισσοκομία. Επίσης υπήρξα βασικό μέλος της ομάδας εναλλακτικής τεχνολογίας (ΑΠΕ) παράλληλα με τη συμμετοχή στις ζυμώσεις των πρώτων οικολογικών ομάδων-κινήσεων. Εδώ και 20 χρόνια ζω στη βόρεια Χαλκιδική (Ουρανούπολη). Συμμετέχω στον αγώνα κατά της Μεταλλουργίας Χρυσού, καθώς και για τον αποχαρακτηρισμό της Βόρειας Χαλκιδικής σαν μεταλλευτικής περιοχής.

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

ΚΙΡΚΙΝΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 

Κιρκινέ

Εκπαιδευτικός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ και είναι διδάκτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ασχολείται χρόνια με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα γυναικεία ζητήματα μέσα από τη συμμετοχή της σε φεμινιστικές συλλογικότητες (ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης) και σε αντιρατσιστικές δράσεις αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και οργανώνοντας εκδηλώσεις για την ενδοοικογενειακή βία, το trafficking, τη σαρία, τους / τις πρόσφυγες κλπ. Άρθρα της για σχετικά θέματα δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και blogs “Αρνούμαι”, “Τα εν Οίκω, εν Δήμω”, “Πράσινη Πολιτική”, “Φύλο Συκής”, ” Nόστος “.   Εμψύχωσε εργαστήρια και πραγματοποίησε σεμινάρια για τις εθνικές γιορτές στο νηπιαγωγείο, για την εθνική ιστορία και τη συγκρότηση εθνικής ταυτότητας στο σχολείο, σε Αθήνα, Χίο, Θεσσαλονίκη, Βόλο προσκαλεσμένη αντίστοιχα από την ΟΜΕΡ (Οργανισμός MondialepourL’Education Prescolaire), τη σύμβουλο προσχολικής αγωγής της Χίου, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επιπλέον εργάστηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα RAXEN (2000-2002) του Εθνικού Φορέα συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και αντισημιτισμού στην εκπαίδευση (Εuropean Κέντρο Παρακολούθησης EUMC). Ήταν συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων (2010-2013). Συμμετέχει στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» από την ίδρυσή του. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού 12 ετών.

ΚΟΥΝΤΟΥΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Kountiouniotis

Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεννήθηκα το 1964 στην Έδεσσα από αγρότες γονείς, φτωχούς μεν αλλά τίμιους δε, αυτοι με δίδαξαν πρώτοι την αγάπη για τον συνάνθρωπο, για την φύση και τα ζώα, μετά το τελείωμα του λυκείου σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Γυμναστική Ακαδημία αλλά δεν με έλκυσε ποτέ αρκετά η θέση ενός καθηγητή αλλά πιο πολύ η επιχειρηματική δραστηριότητα. Γνώρισα τη σύζυγο μου που κατάγεται από την Ολλανδία και έφυγα μαζί της αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα και πραγματικά τη βρήκα. Ασχολήθηκα με εστιατόρια, ξενοδοχεία, εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και το συνεχίζω μέχρι και σήμερα. Έχω έναν γιο 21 ετών ο οποίος σπουδάζει βιολογία, οικολογία και διατήρηση οικολογικών πάρκων. Με πονάει το χάλι της πατρίδας μου και επιθυμώ να βοηθήσω όπως μπορώ ώστε να βγει από αυτή την κρίση. Ήδη κάνω γνωστά με την δουλειά μου τα φανταστικά προϊόντα της χώρας μου στο εξωτερικό και μαζί με την παράταξή μας θα προσπαθήσουμε να τα προωθήσουμε ακόμη περισσότερο, γιατί έχουμε και δυνατότητες σαν χώρα και είμαστε ένας φανταστικός λαός που προσπαθούν να τον γονατίσουν και να του πάρουν ότι έχει κατακτήσει μέχρι τώρα. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την δύσκολη θέση. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι τίμιους πολιτικούς ηγέτες που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν και σίγουρα δεν είναι αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΑ 

2010 Nikolaidoy Κορνηλία

Χειροτέχνισσα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι χειροτέχνισσα, παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι.

 

 

 

 

ΠΑΠΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Παπουλίδου

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Πτυχιούχος του Α.Π.Θ. του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε συνολικά 34 έτη: 9 ΣΕ φροντιστήρια ΚΑΙ 25 στο Δημόσιο εκ των οποίων τα 4 με απόσπαση στο Γραφείο Εκπ / σης Μελβούρνης στην Αυστραλία και τον τελευταίο χρόνο υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπ / σης του ίδιου Γραφείου (Προξενείο Μελβούρνης). Με τον «Ανεξάρτητο Συνδυασμό” Ημαθίας προσπάθησα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των καθηγητών Αθμιας και Β ‘θμιας Εκπ / σης τα τελευταία 12-13 χρόνια. Της αρέσει ο αθλητισμός και συμμετέχει από παιδί στους δρόμους αντοχής-μεγάλων αποστάσεων αλλά και άλλα αθλήματα όπως η ποδηλασία και οι καταδύσεις. Οι ευαισθησίες της για το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, την συντροφεύουν από πάντα, γιατί πιστεύει σε μια ζωή με λιγότερη ποσότητα και περισσότερη ποιότητα

ΧΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Xalagiannis

Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεννήθηκε στο Κηπουριό Γρεβενών το 1959 και ζει στην Αλεξάνδρεια από το 1976. Τελείωσε το λύκειο και τη σχολή ηλεκτρονικών του Ευκλείδη. Υπηρέτησe τη στρατιωτική θητεία μου και από το 1983 μέχρι σήμερα ασχολείται με διάφορες επιχειρήσεις σίτισης, διασκέδασης και εμπορίας ποτών. Έχει συμμετάσχει στη Συνεργασία Πολιτών για το Δήμο Αλεξάνδρειας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Φροντίζει ένα αμπέλι στο χωριό καταγωγής του. Είναι μανιταρόφιλος, φίλος του δάσους και της αρκούδας (έχει άλλωστε πολλές το χωριό καταγωγής του). Αγαπά το κάμπινγκ και γενικά τη διαμονή στη φύση.

 

 

ΧΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ 

Μαρία Χατζή

Γιατρός, χειρουργός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κασσάνδρεια της Χαλκιδικής. Σπούδασα Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρα την ειδικότητα της Χειρουργικής αρχικά στη Χειρουργική Κλινική του Ν. Βέροιας και στη συνέχεια στη Β ‘Πανεπιστημιακή Κλινική του Α.Π.Θ. Εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως χειρουργός του ΕΟΠΥΥ (πρώην Ι.Κ.Α.). Συμμετείχα ως μέλος πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής (Ι.Κ.Α). Ως ιατρός προέλεγχου ΚΕΠΑ. Καθώς και ως μέλος και πρόεδρος επιτροπών κέντρου αναπηρίας. Εργάστηκα ως εφημερεύουσα ιατρός στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΜΟΝΙΑ». Ο λόγος που επέλεξα την ειδικότητα της χειρουργικής ήταν γιατί ήθελα να παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου και να προσφέρω ο, τι καλλίτερο στον ασθενή. Έτσι και τώρα στους δύσκολους αυτούς καιρούς θέλησα να συστρατευθώ με τους Οικολόγους (αν και είχα οικολογική συνείδηση από πολλά χρόνια) προκειμένου να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την περιφέρεια μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες δράσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους. Εδώ και 28 χρόνια ζω και εργάζομαι στην όμορφη πόλη της Βέροιας στην οποία δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Λόγω της δουλειάς έρχομαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, γινόμενη αποδέκτης πολλών παραπόνων και προβλημάτων που απασχολούν την Ημαθία και τους πολίτες της κυρίως στον τομέα της Υγείας και τα οποία συνεχώς τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης διογκώνονται συνεχώς. Όλα τα παραπάνω, μου έδωσαν την ιδέα πως αν δεν ασχοληθούμε ενεργά με τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ημαθία και τους πολίτες μένοντας απλά θεατές, ασκώντας μονάχα κριτική τίποτα δεν θα αλλάξει. Είναι καιρός νομίζω να αλλάξουμε τη ζωή μας με βάση της αρχές της οικολογίας, με σεβασμό για τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε, γιατί είμαστε ένα κομμάτι του και τίποτα δεν μας ανήκει ……

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΑΒΕΣΤΑΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ 

Abestas

Εκπαιδευτικός-μουσικός-συνθέτης

Ιδρυτικό μέλος της «Οικολογικής Ομάδας Λαγκαδά» (1993). Επί σειρά ετών, δραστηριοποιήθηκε (χρησιμοποιώντας νομικά μέσα) κατά των βιομηχανιών που υποβάθμιζαν περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κορώνειας.Από τις αρχές του 1990 δημοσιοποίησε την ανεξέλεγκτη άντληση νερού (από αγρότες και βιομηχανίες) που συνετέλεσε στην στην αποξήρανση της Κορώνειας, καταγγέλλοντας παράλληλα την καταπάτηση των αποκαλυπτόμενων παραλίμνιων εκτάσεων. Πέτυχε την ακύρωση της πρώτης οικοδομικής άδειας που δόθηκε σε καταπατημένη έκταση στο δάσος των Μακεδονικών Τεμπών, προλαμβάνοντας έτσι την οικοπεδοποίησή του, πριν την ανακήρυξή του σε δάσος υψηλής προστασίας. Αυτή την περίοδο ασχολείται με το θέμα της σκανδαλώδους παραχώρησης καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων σε ιδιώτες στις περιοχές Πολυδενδρίου και Χρυσαυγής.Πρόσφατες δραστηριότητές του είναι η αποτροπή εγκατάστασης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυτική βιομάζα σε δασική έκταση της Χρυσαυγής και η αποτροπή οικοδόμησης λόφου του Πολυδενδρίου από σωματείο, στο οποίο αυτή παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δημόσιο.

 

 

ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 

Agorastoydis-156x210

Έμπορος

Μέλος – εθελοντής της μη κυβερνητικής οργανώσης «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ» (δίκτυο για την καταπολέμηση της φτώχειας). Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης καθώς και της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την «Οικολογία Αλληλεγγύη». Υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2007 στην Α ‘Θεσσαλονίκης και του 2009 στη Β’ Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με την «Οικολογία Αλληλεγγύη».

 

 

 

 

ΑΝΘΙΜΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ)

?

Οικονομολόγος, δημόσια υπάλληλος

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα αλλά από το 1980 ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 1 Ο Λύκειο Τούμπας, σπούδασε στη σχολή Νομικών Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στην οικονομική διαχείρηση του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη. Από το 1996 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη διεκδικεί μια Θεσσαλονίκη επικεντρωμένη στον άνθρωπο και το περιβάλλον και σε συνεργασία με τους ανθρώπους που πιστεύουν στις αρχές της οικολογίας και της αειφορίας, θέλει να συμβάλει ώστε να προχωρήσουν στην πράξη.

 

 

 

 

ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Αραμπατζόγλου

Βιοτέχνης

Γεννήθηκε στα Κιμμέρια Ξάνθης αλλά από το 1964 διαμένει στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Διατηρεί βιοτεχνία επίπλων από το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Τα προβλήματα του περιβάλλοντος ήταν πάντα πρώτη προτεραιότητα του γι αυτό και αποφάσισε να συμμετάσχει στην αυτοδιοικητική παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-“

 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΕΡΟΠΗ – Δημοσιοφράφος

ΓΑΛΛΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ-Μέλος φιλοζωικών οργανώσεων 

 

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καθηγητής ΑΠΘ, συγγραφέας βιβλίων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Είναι απόφοιτος του Χημικού της Φυσικομαθηματικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου του Μάντσεστερ. Από το 1985 διδάσκει στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ Έχει γράψει τρία βιβλία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (1993), Γη: Ένας Μικρός και Εύθραυστος Πλανήτης (1996), Περιβαλλοντική Ηθική (2002) και έχει επιμεληθεί άλλα δύο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ο νέος πολιτισμός που αναδύεται »και« Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ερευνητικές εργασίες στην Ελλάδα ». Πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και από τα παλαιότερα μέλη της, εκδότης του οικολογικού εντύπου ΕΝ ΟΙΚΩ, ΕΝ ΔΗΜΩ, και παλιότερα του αντιμιλιταριστικού περιοδικού «Αρνούμαι». Επανειλημμένα υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την Οικολογία-Αλληλεγγύη (1994, 1998, 2002, 2006) και το 2010 υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ίδιο σχήμα, το 2003 υποψήφιος ευρωβουλευτής, το 2007 και το 2009 και το 2012 υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Μέλος του ΔΣ του Πράσινου Ινστιτούτου. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 12 ετών.

ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 

Praktica ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ (1989) και Διπλωματούχος της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Από το 1989 μέχρι και το 2000 ήταν ενεργό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και συμμετείχε σε αυτοδιοικητικές εκλογικές αναμετρήσεις (Οικολογική Θεσσαλονίκη – Οικολογία Αλληλεγγύη-Οικολόγοι Εναλλακτικοί) Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από την ίδρυση τους .. Από το 1993 εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Στη Βέροια συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του Κοινωνικού Φόρουμ (2002-2003) και αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση στο χώρο της εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Ν. Ημαθίας. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Πασχούλα και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

ΓΙΑΝΝΑΡΙΔΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ 

giannaridou 2

Εστιάτορας

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη του ΙΑ Γυμνασίου Θηλέων Θεσσαλονίκης. Παντρεμένη με τον Γιάννη Γιανναρίδη, με τον οποίον απέκτησαν δύο παιδιά, την Λεμονιά, ηθοποιό και τον Γιώργο, στέλεχος επιχειρήσεων. Μέλος και στέλεχος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Δήμου Κερκίνης, από όπου και κατάγεται. Διατηρεί εδώ και είκοσι χρόνια κατάστημα στην Πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων. Φυσιολάτρης και ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

 

 

ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ 2

Δημοτικός υπάλληλος 

Κωφός. Μέλος ΔΣ ΑΣ Κωφών β. Ελλάδας, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ελλάδας

 

 

ΓΚΑΝΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΛΩΡΑ 

Ganouli

Βιολόγος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980, αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Το 2003 αποφοίτησε από το Universite de Dijon (Diplôme d’Études Universitaires Générales-DEUG) και το 2007 πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ. Το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Κοινό Ελληνο-Γαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (M.Sc.) στη «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» (BIODIV) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήματα Επιστημών της Θάλασσας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο MontpellierII. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια, επιμορφώσεις και συνέδρια με περιβαλλοντικά θέματα. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), ΝΠΙΔ του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, υπεύθυνος φορέας υλοποίησης της Πράξης «Πιστοποίηση ελληνομάθειας: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας / εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας» και ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός . Γνωρίζει την ελληνική νοηματική γλώσσα και γραφή Braille. Εθελόντρια στο Ι.Α.Α. (Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης)

 

ΓΩΓΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

2010 Gogakou Δήμητρα

Αρχιτεκτόνισσα, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Η καταγωγή της είναι από το Βροντερό Τρικάλων. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό τίτλο του Ε.Α.Π. στον «Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων».
Από το 1982 διατηρούσε τεχνικό γραφείο μελετών και κατασκευών. Τώρα είναι Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμβουλος σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης των «Οικολόγων Πράσινων». Από το 1986-1990 ήταν Συνοικιακή Σύμβουλος στον Δήμο Αμπελοκήπων, από το 2007-2010 Νομαρχιακή Σύμβουλος Ν. Θεσσαλονίκης με την αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία Αλληλεγγύη» και από το 2009-2010 μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών Χωροταξίας & Πολεοδομίας, Μεταφορών & Τεχνικού Ελέγχου και Υγείας-Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες των Αμπελοκήπων», του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων (Κ.Ι.Α.Θ.) και του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «ΠΡΟΣΚΑΛΩ». Είναι κάτοικος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Παντρεμένη με τον Δαμιανό Ανδρέου και έχουν έναν γιο.

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΓΑ (ΓΙΟΛΑ) 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αρχαιολόγος-Φιλόλογος, διδάκτωρ ΑΠΘ

 Δρ  ΤΟΥ τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας ΚΑΙ Της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ ΤΟΥ, καθηγήτρια φιλολογικών μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια, διπλωματούχος ξεναγός και διδάσκουσα στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Δίο, τη Βεργίνα και τους Βώρους της Φαιστού Κρήτης, με πενταετή απόσπαση στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ και αντικείμενο τη διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος της Ιστορίας. Γνώστης Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Ισπανικής γλώσσας. Συνεπής ποδηλάτισσα, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης από το 1988, γεννήθηκε στο Βόλο, έγγαμη, με 2 αγόρια.

 

 

 

ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ) 

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΔΗΜΟΥ (1)

Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι διερμηνέας και δασκάλα Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας και εργάζεται ως διερμηνέας στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και στην τηλεόραση «Μακεδονία» και ως εκπαιδεύτρια διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Είναι παντρεμένη με κωφό και μητέρα δύο παιδιών.

 

 

 

ΔΟΥΚΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔούκαςΛογιστής

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως Λογιστής τα τελευταία 25 χρόνια.

 

 

 

 

 

ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
Ζαζόπουλος

Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκα το 1952 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασα και εργάσθηκα ως μαθηματικός στην ιδιωτική εκπαίδευση (φροντιστήρια) και στη δημόσια (ενισχυτική διδασκαλία) μέχρι το κλείσιμό τους. Μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών από το 1980, στον αγώνα για την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης από το 1985. Συνεργάσθηκα με κατοίκους της Περαίας για την αποτροπή γεωτρήσεων πετρελαίου στην περιοχή (επιτυχής) καθώς και ενάντια στην τοποθέτηση του ραντάρ (ανεπιτυχής). Συμμετείχα σε διάφορους περιβαλλοντικούς συλλόγους. Από το 1990 ασχολούμαι με τη φυσική καλλιέργεια και δραστηριοποιούμαι στα οικολογικά, συνεργατικά και αλληλέγγυα κινήματα (Σκουριές, Νερό, Πρωτοβουλία Πολιτών κλπ).

ΖΟΓΚΑΣ  ΑΔΡΙΑΝΟΣ

ΖΩΓΑΣ Οικοδόμος

Γεννήθηκε στη Νάρτα Αυλώνας το 1970. Είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών, του Μιχάλη, της Κατερίνας, της Πολυξένης και του Λουκά. Είναι απόφοιτος της κτηνιατρικής σχολής και διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1991, όπου και εργάζεται ως επαγγελματίας οικοδόμος-ελεύθερος.

ΖΩΤΟΥ  ΕΛΕΟΝΟΡΑ
2010 Ζώτου Ελεονόρα 2 Οικονομολόγος,  πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά της. Η μητέρα της κατάγεται από την Κορυτσά και ο πατέρας της από το Βόιο Κοζάνης. Τελείωσε το 1984 Οικονομικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Έχει βοηθήσει και συνεργαστεί με την Ομόνοια και το Κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Μέλος του ΔΣ της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεταναστριών Β. Ελλάδας. Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στην τοπική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή στη νομαρχιακή κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη» στη Θεσσαλονίκη που έχει εκλέξει δύο νομαρχιακούς συμβούλους. Διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την «Οικολογία Αλληλεγγύη» 2009-2010. Είναι μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και υπεύθυνη για την Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εδώ και 11 χρόνια είναι στέλεχος της ΜΚΟ “Αντιγόνη” – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία.

 

 

 

ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ  ΟΛΓΑ

ΟΛΓΑ ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ (1)

Ιδιωτική υπάλληλος 

Κωφή. Μέλος ΔΣ ΑΣ Κωφών β. Ελλάδας. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά

 

 

 

 

 

 

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚαραγιώργηςΟικονομολόγος

Γεννήθηκε Στη Θεσσαλονίκη, είναι πτυχιούχος Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ). Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία 20 χρόνια διατηρεί λογιστικό γραφείο στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης. Αν και πάντα είχε οικολογικές ανησυχίες τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε ενεργά. Έτσι για πρώτη φορά αποφάσισε να συμμετάσχει στην αυτοδιοικητική παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-“

 

 

 

ΚΟΣΜΙΔΗΣ  ΒΙΤΑΛΗΣ

?

Οικονομολόγος, οικοδόμος.

Γεννήθηκε στη Σταυρούπολη Ρωσίας και ζει και εργάζεται στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ  ΣΟΦΙΑ

Κυπριανίδου

Σκηνοθέτρια

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Είναι στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης από το 2002. Σπούδασε σκηνοθεσία και τα τελευταία χρόνια δουλεύει με ευπαθείς ομάδες, μετανάστες και άτομα με αναπηρία. Είναι μέλος του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Bioscoop” και ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα”. Πιστεύει πως η λύση στην κρίση – κοινωνική, πολιτική, οικονομική – είναι η απόκτηση μιας πράσινης, οικολογικής συνείδησης και αυτός είναι ο στόχος της μέσα από κάθε δραστηριότητά της.

 

 

 

 

ΚΥΡΙΜΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
Kirimis Xristos 2014 P1180550 Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΑΠΘ

Είναι πατέρας ενός παιδιού που σπουδάζει πληροφορική. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα της UNESCO που αφορούσαν τη ρύπανση της Μεσογείου. Από τα ιδρυτικά μέλη των Οικολόγων Πράσινων, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, υποψήφιος και στο παρελθόν με την Οικολογία Αλληλεγγύη, έχει λάβει μέρος σε πολλές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

 

ΜΑΚΡΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

makris

Οικονομολόγος, εικαστικός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Γεννήθηκε το 1966 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στην Καβάλα διατηρώντας μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο. Συνέβαλε στη δημιουργία της Μαθητικής Πολιτιστικής Κίνησης,  M αθητικού Πανηγυριού, Ροκ Φεστιβάλ Καβάλας, ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ, της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας και της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, της Εθελοντικής Εργασίας Ελλάδας και στη συνέχεια της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης. Αρνήθηκε δημόσια το 1987, την στράτευση για λόγους συνείδησης. Εκλέχτηκε το 1988 μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕΕ. Συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε φυλάκιση που προκάλεσε διεθνές κίνημα συμπαράστασης Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών και αρθρογράφησε σε πολλές εφημερίδες.
Έζησε στην Καβάλα, Λειψούς, τη Ζάκυνθο, το Βενεράτο Ηρακλείου Κρήτης, τη Λευκάδα, το Σιδηρόκαστρο και τη Θεσσαλονίκη. Σαν καλλιτέχνης, έχει κάνει δεκάδες εκθέσεις. Είναι δημιουργός των επιτραπέζιων παιχνιδιών “Πουλιά της Σαμοθράκης” και “Σπλάς” για την εξοικονόμηση του νερού ». Επίσης έχει σχεδιάσει και συντονίσει ομαδικά παιχνίδια και εργαστήρια για την οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν συμμετάσχει παραπάνω από 7000 παιδιά σε όλη την χώρα. Το 1992 συμμετείχε στην ειρηνευτική αποστολή πολιτών  MIR  SADA  στην Κροατία και Βοσνία ως επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής. Έχει τιμηθεί από τη Διεθνή Αμνηστία για τη δράση του. Έχει κληθεί και μιλήσει στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ολλανδικού κοινοβουλίου «Για ένα εναλλακτικό Μοντέλο Αμυνας». Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (2010). Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων των οποίων υπήρξε εκπρόσωπος τύπου.

 

 

ΜΑΝΙΑΤΕΑ  ΟΡΘΔΟΞΙΑ
ΜανιατέαΦιλόλογος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.Αποφοίτησε από το Ψυχολογικό-Παιδαγωγικό του Α.Π.Θ.το 1985. Υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών ανταλλαγών με σχολεία του εξωτερικού.Έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα με τους Οικολόγους, των οποίων είναι μέλος από το 1995.

 

 

 

 

 

 

 

ΜΗΝΤΣΩΡΗ  ΜΑΡΙΑ
?Ιδιωτική Έκδοση Έκδοση Υπάλληλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο «Ανατόλια». Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της σχολής Ν.Ο.Ε. του Α.Π.Θ.. Εργάζεται στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ως υπεύθυνη του Οικονομικού Τμήματος της Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού.

 

 

 

 

 

ΜΟΒΣΕΣΙΑΝ  ΦΩΤΙΟΣ
2010 Movesian_FotisΑγρότης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο στην Καλαμαριά. Παντρεμένος με τη Σοφία Αμανατίδου και έχει δύο παιδιά που φοιτούν στο ΑΠΘ. Από το 1991, λόγω των οικολογικών ανησυχιών και αναζητήσεων άφησε τη Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην επαρχία. Αρχικά στο Νεοχώρι Λευκάδας, στη συνέχεια στο Καλοχώρι Καστοριάς και τέλος στις Αμπέλους Σερρών όπου και ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες. Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τη φύση, στο πλαίσιο της τοπικής του δραστηριότητας, προσπαθεί να αφυπνίσει γνωστούς και φίλους για τα οικολογικά θέματα.

 

 

 

ΜΟΥΡΤΙΑΔΟΥ  ΑΘΗΝΑ
Mourtiadou

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη – αλλά γενικά ταξιδεύει αρκετά 🙂 Αποφοίτησε από το Αρσάκειο, σπούδασε FashionPromotion στο Σαουθάμπτον – από το οποίο κράτησε μόνο το Promotion-και κατόπιν έκανε ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ξεκινώντας ταυτόχρονα να εργάζεται στον χρηματοασφαλιστικό τομέα. Στη συνέχεια πέρασε – και έμεινε για καιρό – στον χώρο της εταιρικής επικοινωνίας συνεργαζόμενη με φορείς του δημοσίου, επιχειρήσεις και οργανώσεις της πόλης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη», μέλος Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Λοιμωδών και Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, και μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας στην Κοινωνική Οργάνωση Νέων GlobalSoma. Είναι ενεργή εθελόντρια και μέλος της Γ.Σ του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο από το 2000, ενώ πριν από ένα χρόνο ίδρυσε με μια ομάδα φίλων την Κοινωνική Οργάνωση Mediaterranea. Συμμετέχει συχνά ως συνοδός, εκπαιδευτής ή διοργανωτής σε διεθνείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα τα Μ.Μ.Ε. Από το 2011 είναι μέλος Δ.Σ. του ευρωπαϊκού δικτύου Κοινωνικών και Κοινοτικών Μέσων Youth4Media, μέσω του οποίου παρέχει δυνατότητες εκπαίδευσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε νέους της πόλης μας, προωθώντας ευρύτερα την παιδεία για τα Μέσα (medialiteracy) ως απαραίτητο εργαλείο για την ενδυνάμωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.

ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜπακιρτζήςΑναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

Γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά Φυσικός (Α.Π.Θ.), έρχεται σε επαφή στη Γαλλία με το πνεύμα του Μάη του 68 και αλλάζει προσανατολισμό. Φοιτά στο παιδαγωγικό τμήμα του πειραματικού πανεπιστημίου της Vincennes (Sciences de l `Εκπαίδευσης, Paris VIII, 1974-1978) και γνωρίζει εκεί το κίνημα του Ανθρώπινου Δυναμικού (W.Reich, J.Moreno, K.Lewin, C. Rogers, F. Perls κ.ά.). Μετά τα βασικά πτυχία (DEUG, Licence) εκπονεί μελέτη για την Maitrise (1977) και προδιδακτορική μελέτη (DEA, 1978) με εποπτεία του M.Lobrot. Παράλληλα αρχίζει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ραϊχικό κέντρο.Το 1980 παραιτείται από τη Μέση Εκπαίδευση και επιστρέφει στη Γαλλία για να αρχίσει εκπαίδευση εμψυχωτών με τον M.Lobrot και τη N.Simon (διετής) και εκπαίδευση ψυχοθεραπευτών ραϊχικού προσανατολισμού (τετραετής). Την ίδια περίοδο εγγράφεται σε τμήμα ψυχολογίας (Paris VII 1980-1984) και ειδικεύεται στην κλινική ψυχολογία. Μετά τα βασικά πτυχία (DEUG, Licence) και την Maitrise, παρακολουθεί μεταπτυχιακό τμήμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στην κλινική κοινωνική ψυχολογία και ψυχοπαθολογία και εκπονεί μελέτη με εποπτεία του Max Σελίδες (DESS, 1984). Eργάζεται παράλληλα σε οργανισμό κοινωνικής ενσωμάτωσης νέων παραπτωματικών κέντρου Παρισίων. Το 1987 υποστηρίζει διδακτορική διατριβή en Sciences de l `Παιδείας, στο πανεπιστήμιο της Vincennes-Paris VIII, με εποπτεία του M.Lobrot και με θέμα Le Sentiment de Liberté.Το 1987 εγκαθίσταται μόνιμα στην Ελλάδα και εκλέγεται λέκτορας στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οργανώνει μαθήματα, εργαστήρια, επιμορφώσεις και σεμινάρια, με βάση τις αρχές της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικής Εμψύχωσης Ομάδων και της Bιωματικής Παιδαγωγικής (Επικοινωνία και Αγωγή, 2002). Συνταξιοδοτήθηκε το 2011, στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή.

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Mpaxevani (2)

Εκπαιδευτικός

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Εργάστηκε τόσο στον ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις, όσο και στο δημόσιο τομέα, σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρχικά ως αναπληρώτρια και τώρα ως διορισμένη. Στη διάρκεια της θητείας της στο χώρο της εκπαίδευσης υλοποίησε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με την ανακύκλωση, την κλιματική αλλαγή, τη ρύπανση των υδάτινων πόρων και Αγωγής Υγείας που αφορούσαν τους νέους και τα ναρκωτικά, την ανεργία, και το κοινωνικό φαινόμενο του ρατσισμού. Θέτει υποψηφιότητα στο χώρο της πολιτικής οικολογίας για πρώτη φορά θεωρώντας ότι ¨ είναι αναγκαία στην παρούσα κρίση μια επανεξέταση του τρόπου που λειτουργούν οι οικονομικοί και κοινωνικοί θεσμοί της χώρας σε σχέση με το περιβάλλον και τον άνθρωπο ¨.

 

 

ΠΑΝΟΥΧΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠανούχοςΜάρκετιγκ

Είναι φοιτητής του τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης (Marketing) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και φοίτησε στο 1ου Πρότυπο Πειραματικό Λυκείο Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια με θέμα το μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα. Είναι τακτικό μέλος της Βουλής των Εφήβων στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων παραγωγής και εμπορίου. Συμμετείχε στην ψήφιση του νομοσχεδίου: Πράσινη ανάπτυξη στις μεγαλουπόλεις, ΑΠΕ και στο πρόγραμμα των νέων πρασίνων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Παίζει μπάσκετ και είναι μέλος νεανικού μουσικού συγκροτήματος.

 

 

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ (ΒΙΚΗ)

Παπαδοπούλου

Θεατρολόγος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών. Είναι παντρεμένη και ζει στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

ΠΑΣΙΟΣ  ΦΙΛΟΚΤΗΜΩΝ (ΦΙΛΩΤΑΣ)

..

Σβορώνου   ΛΟΥΚΙΑ
Σβορώνου

Εκπαιδευτικός

Καθηγήτρια μουσικής. Γεννήθηκε στον Πειραιά, ζει και εργάζεται από το 1992 στην Θεσσαλονίκη ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

ΣΙΑΝΗ  ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ)

2010 Siani Μαρία

Αισθητικός

Γεννήθηκε στη Νεράιδα Κοζάνης. Αισθητικός, κάτοικος Αμπελοκήπων. Δραστηριοποιήθηκε σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ

Σιδηρόπουλος

Ορνιθολόγος

Ο Λαυρέντης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε ΤΟ 1981 στη Δράμα. Από νεαρή ηλικία συμμετέχει ως μέλος σε περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Οικολογική Κίνηση Δράμας και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές Οικολογίας στο πανεπιστήμιο  Metropolitan  ΤΟΥ  Μάντσεστερ  ΚΑΙ Μεταπτυχιακές Σ ΤΟ  Imperial College  του Λονδίνου. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως ελεύθερος επαγγελματίας Ορνιθολόγος, με συμμετοχή σε προγράμματα διατήρησης και παρακολούθησης πληθυσμών των άγριων πουλιών της Βόρειας Ελλάδας.

ΣΤΥΛΙΔΗΣ  ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΣτυλίδηςΕπίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Ιορδάνης Στυλίδης γεννήθηκε στην Έδεσσα, του νομού Πέλλας το 1959. Απόφοιτος της σχολής Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (1987-1992) είναι Επίκουρος καθηγητής στο τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατέχει, επίσης, το δίπλωμα Οικονομικών σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας (1978-1984),.
Παράλληλα με το διδακτικό του έργο διοργανώνει, διευθύνει και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά ταξίδια (Ινδία, Ομάν, Αίγυπτος, Νεπάλ, Γερμανία, Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Ιταλία , Ελβετία.), συλλογικά εργαστήρια τεκμηρίωσης και σχεδιασμού σε κοινότητες της ελληνικής και ευρωπαϊκής περιφέρειας καθώς και ανιχνεύσεις πόλεων και γεγονότων (Βερολίνο, Ιστανμπούλ, Βενετία, Κάϊρο, Πόρτ Σαϊντ, Ζυρίχη), από το 2002. Η διευκρίνηση, η ανάλυση και η διευρεύνηση στο situ των συστατικών εκπαιδευτικών ενοτήτων για το τοπίο, την πολυ-πολιτισμικότητα και την συνύπαρξη πολιτισμικών ενοτήτων ως γεννετήρια ιδιότητα της ταυτότητας των περιφερειών και των μητροπόλεων του πλανήτη, την εκπαίδευση στο στοχασμό και την ανάλυση των φαινομένων αλλά και των δομικών υποβάθρων των πόλεων, την εκπαίδευση στον σχεδιασμό και την δημιουργία αρχείων διελεύσεων, την εκπαίδευση στην αναγνώριση και τις τακτικές της αυτεπίγνωσης, των παραμέτρων δηλαδή και των λεπτομερειών της κοινής ζωής σε κοινότητες, τμήματα πόλεων και μητροπολιτικών λεπτομερειών του πλανήτη. Ως εικαστικός και εννοιολογικός ακτιβιστής έχει στο ενεργητικό του δεκα πέντε ατομικές εικαστικές εκθέσεις και εγκαταστάσεις καθώς και πολλαπλές συμμετοχές σε Μπιεννάλε και Τριενάλε στην Ευρώπη από το 1980. Παράλληλα με το εικαστικό-αρχιτεκτονικό του έργο ασχολήθηκε με την συγγραφή δοκιμίων, εγχειριδίων και στοχαστικών αφηγημάτων με περιεχόμενό τους τη διερεύνηση του τοπίου, των αναλυτικών χαρτογραφήσεων της πολυ-πολιτισμικότητας, την οπτική οργάνωση και το σημειωτικό περιεχόμενο των εικόνων, την ιστορία και την ανάλυση των στοιχείων των εικόνων, την στοχαστική συνδεσμολογία των επιστημών με τις τέχνες.

ΤΣΙΑΝΙΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
TsianiosΒιοκαλλιεργητής

Γεννήθηκα το 198 7 και μεγάλωσα στην Επανομή. Η οικογένειά μου ασχολείται με την παραγωγή λαχανικών εδώ και 30 χρόνια και ήταν από τις πρώτες που ασχολήθηκαν και εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης καλλιέργειας και εδώ και 15 χρόνια ασχολούμαστε με τις βιολογικές καλλιέργειες .. Εγώ με την σειρά μου αποφοίτησα από το πρώτο ενιαίο λύκειο Επανομής. Στα 18 μου ξεκίνησα να φοιτώ στο Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας του πρώτου χρόνου έκανα την πρακτική μου στην Νέα Υόρκη στην McEnroes Organic Farm για έξη μήνες. Με την αποφοίτηση μου έλαβα το βραβείο Ηγετικής Μορφής για την δουλεία μου με τους διεθνή σπουδαστές και την εξοικείωση τους στην Θεσσαλονίκη και στην ελληνική κουλτούρα. Σε τρεις μήνες από τότε με δεχτήκαν στο Πολιτειακό πανεπιστήμιο του Fayetteville, Αρκάνσας, με υποτροφία και σπούδασα διοίκηση αγροτικών επιχειρήσεων και οικονομικά. Μεταξύ άλλων έχω ασχοληθεί με το θέατρο και την ψυχολογία. Στην Ελλάδα γύρισα το 2011 και ασχολούμαι με την οικογενειακή επιχείρηση που είναι βιολογικά προϊόντα ποιότητας. Προσπαθώντας να εφαρμόσω ότι έχω μάθει από τοις σπουδές μου στην πράξη με σκοπό να αναπτύξω την οικογενειακή μας επιχείρηση.

ΤΣΙΤΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τσιτάκης

Μαθηματικός, υποψήφιος διδάκτωρ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, στις γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου. Σπούδασα μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου και ολοκλήρωσα και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες» του τμήματος Μαθηματικών του Παν / μίου Αιγαίου. Το ενδιαφέρον που είχα για περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα και τη συσχέτισή τους με το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, με οδήγησε στο να ξεκινήσω διδακτορική διατριβή με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Μιχάλη Σκούρτο στον τομέα των Οικονομικών του Περιβάλλοντος με αντικείμενο την οικονομική αξιολόγηση περιβαλλοντικών αγαθών και οικοσυστημικών υπηρεσιών. Επιπλέον, με ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό το θέμα της αναζήτησης ενός διαφορετικού κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου και ιδιαίτερα η συζήτηση που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια για ένα σύστημα με βάση τις αρχές της θεωρίας της απομεγέθυνσης / αποανάπτυξης. Αποφάσισα να συμμετάσχω στην αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη» εφόσον εκτιμώ τόσο τα πρόσωπα όσο και τις πολιτικές θέσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων. Θεωρώ ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν αποδείξει με τις δράσεις τους και τις ενέργειές τους ότι είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για μία καλύτερη κοινωνία με προτεραιότητες τη δημοκρατία, την οικολογία, την κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, την αλληλεγγύη, την ελευθερία. Έτσι, ελπίζω κι εγώ με τη σειρά μου να στηρίξω όσο και όπως μπορώ και να βοηθήσω στην προσπάθεια για ένα διαφορετικό μοντέλο περιφερειακής αυτοδιοίκησης με ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών, μεγαλύτερη ανεξαρτησία στις αρμοδιότητές των περιφερειών και ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και των μεταξύ τους συνεργασιών.

ΥΦΑΝΤΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ

ΥφαντήςΔημιουργός των “Γιορτών της Γης”

Γεννήθηκε το 1959 στην Θεσσαλονίκη. Εγκατέλειψε τα οικονομικά που σπούδαζε στο ΑΠΘ για να εργαστεί ως γραφίστας, ελεύθερος επαγγελματίας. Ενεργό μέλος οικολογικών οργανώσεων εδώ και 30 χρόνια. Εκδότης του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και αντιπρόεδρος, για 6 χρόνια, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Συγγραφέας, μαζί με τον Stefano Σε γενικές γραμμές, του βιβλίου «Καθημερινή Οικολογία» (2003), που κυκλοφόρησε και στην ιταλική και γαλλική γλώσσα. Από το 2001 συντονίζει το οικολογικό φεστιβάλ «Γιορτές της Γης» στη Βλάστη Κοζάνης και από το 2009 είναι μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, γενικός γραμματέας εδώ και ένα χρόνο. Ζει με την σύντροφό του Μαρία Παναγιωτοπούλου στον Χορτιάτη, καλλιεργεί τον κήπο του, συλλέγει συχνά την τροφή του από την φύση, μαγειρεύει με μεράκι και του αρέσει να πίνει ρακές με τους φίλους του ακούγοντας τ ‘αηδόνια.

ΦΑΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΟΦΙΑ

Farasopoulou Sofia 2014

Ελεύθερη επαγγελματίας

Γεννήθηκα στο Οφρύνιο Καβάλας. Έχω τελειώσει το Λύκειο. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο κόρες. Τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζομαι στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Εδώ και δέκα χρόνια είμαι μέλος στο Δοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών και σήμερα Αντιπρόεδρος. Είμαι ενεργό μέλος στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική και συμμετέχω στην αντίστοιχη Επιτροπή του Στρυμωνικού κόλπου.

ΦΟΥΤΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  

2010 Φουτάκης Δημήτρης

Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Οικονομολόγος-Περιφερειολόγος
Γεννήθηκε (1958) και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι οικονομολόγος με ειδίκευση σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Είναι Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στο χώρο των οικολογικών, καταναλωτικών και εναλλακτικών κινημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής. Ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και μέλος των Οικολόγων Πράσινων από τις αρχές του 2004, με τους οποίους ήταν υποψήφιος βουλευτής ενώ ήταν και υποψήφιος νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος με την «Οικολογία-Αλληλεγγύη» στο Νομό Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδρυτικό μέλος Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Bioscoop”. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ινστιτούτου. Ασχολείται ακαδημαϊκά και μελετητικά με θέματα χωροταξίας και περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη ενώ έχει δημοσιεύσει σχετικά σε ειδικά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

 

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΕΣΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΟΛΥΜΠΙΑ

 

ΛΙΟΛΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2010 Λιόλιος Νικόλαος

Ελεύθερος επαγγελματίας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Διατηρεί ένα εργαστήρι επιγραφών και ψηφιακών εκτυπώσεων από το 1989, στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης. Ευαισθητοποιήθηκε με τα θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος το 1986, μετά το Τσερνόμπιλ. Ο συνδετικός του κρίκος με το Κιλκίς είναι η σύζυγός του, η οποία κατάγεται από τον Άσπρο, όπου και σχεδιάζουν να εγκατασταθούν.

 

 

ΜΟΥΖΑΣ  ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Mouzas_Asteris Ελεύθερος Επαγγελματίας

Ιδιοκτήτης αγροτουριστικής επιχείρησης ΣΤΑ Λιβάδια Νομού Κιλκίς Η. οποία κατασκευάστηκε με βιοκλιματικές Προδιαγραφές. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1973. Εργάζεται ως βιοτέχνης κατασκευής ενδυμάτων επί μια δεκαετία και τα τελευταία 3 χρόνια παράλληλα δραστηριοποιείται στον τόπο καταγωγής του, τα Λιβάδια. Υποστηριχτής της Greenpeace εδώ και πολλά χρόνια. Στο πλαίσιο σεμιναρίων αγροτουρισμού που παρακολούθησε, έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, αποκτώντας εμπειρία την οποία θέλει να μεταφέρει στον Νομό Κιλκίς. Συμμετέχει στον αγώνα των Οικολόγων Πράσινων για μια πράσινη ανάπτυξη. Πιστεύει πως το Κιλκίς είναι ένας όμορφος τόπος που αξίζει μεγαλύτερης προβολής και δικαιούται μιας ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον και παράλληλα θα εξασφαλίζει ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής στους πολίτες του. Θέλει να αγωνιστεί για να κληρονομήσουμε τον όμορφο τόπο μας και στις επόμενες γενιές.

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ

 

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ  ΑΘΗΝΑ

?

Εκπαιδευτικός, Κοινωνική λειτουργός

Γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κοινωνική εργασία στην Πάτρα και Παιδαγωγικά στο ΑΠΘ. Εργάζεται από το 2005 ως νηπιαγωγός σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, έχει συμμετάσχει για πολλά χρόνια ως εθελόντρια. στη προσπάθεια διάσωσης και προστασίας της άγριας ζωής.

 

 

 

 

ΔΟΥΔΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ

Δούδη

Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκα στην Αριδαία του Ν. Πέλλας το 1959. Το 1977 γράφτηκα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1982 πήρα το πτυχίο του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Παράλληλα με τις σπουδές μου φοίτησα στη Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου από όπου και πήρα το δίπλωμα Βουλγαρικής γλώσσας το 1981. Το 1986 διορίστηκα καθηγήτρια στη Μ. Εκπαίδευση. Υπηρέτησα στο Ν. Πέλλας και στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 αποσπάστηκα στα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας, όπου και εργάστηκα ως το 1999. Γνωρίζω γερμανικά, γαλλικά και βουλγαρικά. Το 2002 παρακολούθησα μαθήματα Η / Υ και πήρα το δίπλωμα ECDL. Από το Σεπτέμβρη του 2003 και ως τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκα με απόσπαση, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Από το Νοέμβριο του 2005 έως τον Οκτώβριο του 2009 εργάστηκα ως εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα «Σχολές Γονέων». Από το Νοέμβριο του 2007 παρακολούθησα και ολοκλήρωσα με επιτυχία το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων» του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, διάρκειας 100 ωρών. Από το Μάιο του 2007 ως το Σεπτέμβριο του 2009 εκπαιδεύτηκα στην Εμψύχωση Ομάδων μέσα από το διετές πρόγραμμα Eκπαιδευτικό: «Εκπαίδευση στη Μη-Κατευθυντική Εμψύχωση των Ομάδων», με δασκάλους τον κ. Μπακιρτζή Κωνσταντίνο και τον κ. Μπιτζαράκη Παντελή. Από τον Φεβρουάριο του 2009 φοίτησα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής. Το Φεβρουάριο του 2012 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές.

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ  ΕΛΕΝΗ
2010 Καλαϊτζίδου ΕλένηΕκπαιδευτικός

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά στο ΑΠΘ και εργάζεται από το 2005 ως νηπιαγωγός σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο κοριτσιών.

 

 

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Παπαδόπουλος

Λογιστής

Γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1960 και από το 1970 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.

 

 

 

 

ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝ / ΝΟΣ (ΟΔΥΣΣΕΑΣ)
ΣαββόπουλοςΞεναγός, Πανελληνιονίκης ποδηλασίας ΑμεΑ

Υπεύθυνος προγραμμάτων Άθλησης αναπήρων, εμψυχωτής Υγείας, ξεναγός / σύμβουλος Εναλλακτικού Τουρισμού, συγγραφέας – ερευνητής. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης Κοινωνική ανθρωπολογία, Δημοσιογραφία 1983-1986 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Φιλοσοφία-Παιδαγωγική (Ειδική Αγωγή) – Ψυχολογία 1986-1988, στο Κολέγιο Σένεκα του Τορόντο παραγωγή ραδιοφώνου 1989-1990 στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνης στο Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών1997-98. Σεμινάρια Εθελοντικής Εργασίας – ΕΘ.Εργ. Θεσσαλονίκης, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ, Σεμινάρια Ορνιθολογίας και Προστασίας Υγροτόπων / Βιοτόπων (ΕΚΒΥ, Μουσείο Φ.Ι Γουλανδρή), Σεμινάρια ξεναγού βουνού κ ποδηλασίας, Εθνικό πάρκο Abruzzo της Ιταλίας. Εργάστηκε ως επιχειρηματίας / ξεναγός εναλλακτικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο και στα Χανιά για 20 χρόνια (1991-2011). Πρωταθλητής ποδηλασίας, προπονητής / εμψυχωτής ποδηλασίας αναπήρων, ξεναγός-οδηγός ομάδων τουριστικής ποδηλασίας (αναπήρων και μη), ερευνητής-σύμβουλος σε θέματα αποκατάστασης κ αθλητισμού / Τουρισμού αναπήρων. Από τον Αύγουστο του 2011 επέστρεψε στην πατρίδα Πέλλα όπου και ασχολείται με την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών. Ψυχοπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων, στο Όρος Πάικο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στην συγγραφή και την έρευνα των λαογραφικών στοιχείων της περιοχής με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτικών επισκεπτών. Τοπικός συντονιστής των πανευρωπαϊκών ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo. Υπήρξε επίσης Ιδρυτής κ Πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ παράρτημα Ρεθύμνου. Ιδρυτικό κ ενεργό μέλος της ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΚΗΣ ΑΕ. Ιδρυτικό μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Προσβάσιμου Τουρισμού, από όπου έχει πιστοποίηση ως Σύμβουλος Προσβασιμότητας. Έχει δύο γιούς, τον Διόνυσο που σπουδάζει Πολιτική Φιλοσοφία στο Τορόντο και τον 7χρονο Ορφέα.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

2010 Ζουμπουλίδης ΧρήστοςΝομικός
– Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
– Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Εσσεξ,
– Δικηγόρος, με συστηματική ενασχόληση με υποθέσεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο.
Ξένες Γλώσσες:
Αγγλικά και Γαλλικά.
Δραστηριότητες:
– Ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης “Φίλοι του Περιβάλλοντος” στην Πιερία (μέλος του δικτύου Friends of Nature)
– Εθελοντικό πρόγραμμα πυροπροστασίας “Χαρίζω μια μέρα μου στο Δάσος” για τον Όλυμπο.
– Συντονιστής σε κινήματα για την προστασία του Ολύμπου,
– Οργανωτικό μέλος της πρωτοβουλίας antipoverty.gr για την καταπολέμηση της φτώχειας και . την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη
– Ενεργό μέλος στις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού και στα κινήματα για τα Ψηφιακά Δικαιώματα,
– Συντονιστικό μέλος στην Πρωτοβουλία για το Βασικό Εισόδημα και
– Εθελοντής στο Μανιφέστο των Πολιτών για την Ευρώπη.
Σε οικολογικούς πολιτικούς σχηματισμούς:
– Εκλεγμένος σε κεντρικά όργανα λήψης αποφάσεων,
– Συντονιστής σε θεματική ομάδα οικονομίας και
– Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου ινστιτούτου πολιτικής τεκμηρίωσης.

ΚΑΝΑΒΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Kanabas_Dimitris

Βιο-μελισσοκόμος

Γεννήθηκε το 1963 στον Κορυδαλλό και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Οικολογικό Κίνημα. Κατά τη δεκαετία του 80 ‘και 90’ ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας της «Οικολογικής Εφημερίδας». Συμμετείχε στη συγκρότηση πολιτικών σχημάτων τόσο τοπικών (ΈΚΟ Αθήνας) όσο και εθνικών (Ομοσπονδία Οικολογικών και Εναλλακτικών Οργανώσεων και Οικολόγοι Εναλλακτικοί). Το 90 ‘συμμετείχε στην ανασυγκρότηση του οικολογικού χώρου (Πράσινη Πολιτική). Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Ασχολείται επαγγελματικά με τη βιολογική μελισσοκομία.

 

 

 

ΛΙΘΟΞΟΪΔΟΥ  ΛΟΥΚΙΑ
λουκιαΕκπαιδευτικός, διδάκτωρ ΑΠΘ

Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. τον Ιούνιο του 1992. Από το 1996 εργάζεται ως νηπιαγωγός. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Τον Ιούλιο του 2006 απέκτησε τον τίτλο της Διδάκτορος των Παιδαγωγικών Επιστημών στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική της διατριβή στον τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχει τίτλο «Η συμβολή ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην καλλιέργεια στάσεων και αξιών στην προσχολική ηλικία». Κατά τα έτη 2006-2008 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Π.Μ.Σ. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Επίσης τα έτη 2009 – 2010 και 2013 – 2014 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτηςτου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» των Τμημάτων Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για μία διετία.

ΜΠΑΡΤΖΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2010 Mpartzos Παναγιώτης

Ξενοδοχοϋπάλληλος

Γεννημένος στο Βέλγιο το 1966 από Έλληνες μετανάστες. Μεγάλωσα στις Βρυξέλλες. Εκεί σπούδασα λογιστικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Τα γαλλικά είναι η φυσική μου γλώσσα αλλά δεν έχασα ποτέ την επαφή με την ελληνική έχοντας πάει στο ελληνικό σχολείο στο ελεύθερο χρόνο μου και από προσωπικό ενδιαφέρον. Σήμερα τα μιλάω πολύ καλά. Στο Βέλγιο, εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για περίπου 20 χρόνια. Η πιο σημαντική επαγγελματική εμπειρία ήταν στο Βελγικό παράρτημα της ΜΚΟ Greenpeace όπου εργάστηκα σαν λογιστής. Συγχρόνως, ήμουν και εθελοντής ακτιβιστής. Απέκτησα τη βελγική υπηκοότητα στα 24 μου χρόνια. Πριν ήταν σχεδόν ανέφικτο για όλα τα παιδιά μεταναστών γεννημένα στο Βέλγιο να την αποκτήσουν. Ηταν οι Βέλγοι Οικολόγοι που έδωσαν πρώτοι τη μάχη για την απόκτησή της. Από τότε, στις βουλευτικές και ευρωπαϊκές εκλογές, δίνω την ψήφο μου στους Οικολόγους, όχι μόνο γιατί στάθηκαν τότε στο πλευρό μας αλλά γιατί το ολοκληρωμένο πρόγραμμά τους με βρίσκει σύμφωνο με τα πιστεύω μου. Πριν σχεδόν 3 χρόνια αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα. Είμαι κάτοικος Περίστασης του Νομού Πιερίας. Εργάζομαι ως ξενοδοχοϋπάλληλος. Οταν έμαθα την ύπαρξη παραρτήματος των Οικολόγων Πράσινων στην Πιερία, έγινα μέλος. Τους έδωσα από το χρόνο μου στις τελευταίες ευρωπαϊκές και βουλευτικές εκλογές. Με την ενεργό συμμετοχή μου με τους Οικολόγους Πράσινους στις πρώτες εκλογές της εποχής «Καλλικράτη», θέλω να συνεισφέρω στο νέο τοπίο που θα προκύψει από αυτή τη μεταρρύθμιση.

ΧΙΛΙΤΙΔΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
?Συνταξιούχος Εμπορικού ναυτικού

Γεννήθηκε το 1934 στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς και αποφοίτησε το 3 Ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Συνταξιούχος πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων «Η Τρίαινα» και ενώνει τη φωνή του με την Οικολογία Αλληλεγγύη θέλοντας να συμβάλει για ένα καλύτερο μέλλον για τα εγγόνια του και όλα τα παιδιά της χώρας.

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

 

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΤΣΙΦΙΔΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Φοιτήτρια Παιδαγωγικής

Αγγελίδου-Tsifida-ΧριστίναΓεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας το 1992. Είναι φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ  ΣΟΦΙΑ

Αμανατίδου

Αγρότισσα

Γεννήθηκε στο 1959 στο Καλοχώρι Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ιδιωτική υπάλληλος και στη συνέχεια έγινε αγρότισσα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΔΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΪΣΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Καΐσης-Βασίλης-2-Σέρρες-OK

Τεχνολόγος Γεωπόνος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 σε σερραϊκή πολύτεκνη οικογένεια. Στην ηλικία των 6 ετών μετακόμισε στις Αμπέλους Σερρών, τόπος καταγωγής της μητέρας του. Τελείωσε το λύκειο Νιγρίτας και στη συνέχεια πήρε το πτυχίο Τεχνολόγου Γεωπόνου από τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος πάνω στην ειδικότητά του. Η αγάπη για το χωριό του αλλά και η γενικότερη κρίση των θεσμών της χώρας μας τον έφερε κοντά στην «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και τους Οικολόγους Πράσινους όπου και δραστηριοποιείται πλέον πολιτικά

Ξανθοπούλου  ΚΑΛΛΙΟΠΗ

2010 Ξανθοπούλου ΚαλλιόπηΕκπαιδευτικός

Γεννημένη στην Αθήνα, αρχές κάποιου Ιούλη μήνα

Καθηγήτρια γαλλικών, όχι λάτρης των γλυκών

Παραμυθατζού από χόμπυ, βρέθηκε σ’αυτό το λόμπυ

Ευαισθητοποιημένη μάλλον, μ’έγνοια για το περιβάλλον,

Τα δικαιώματα του ανθρώπου, τη ζωή αυτού του τόπου.

Θα θελε κάποια παραμύθια, να γινόντουσαν αλήθεια

Θα ‘θελε κάτι ναλλάξει, η θεωρία να γίνει πράξη.

 

ΠΙΠΙΛΙΑΓΚΑ  ΑΣΠΑΣΙΑ
Πιπιλιάγκα

Κτηνίατρος, Ομοιοπαθητικός

Η Ασπασία Πιπιλιάγκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα ενός παιδιού που σπουδάζει πληροφορική. Η ίδια έχει σπουδάσει τεχνολόγος τροφίμων και κτηνίατρος. Είναι κόρη αγωνιστή της εθνικής αντίστασης και μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Ασχολείται με την προστασία των αδέσποτων ζώων.

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΘΕΟΔΟΤΑ
2010 Φωτοπούλου Dota

Οικιακά

Γεννήθηκε στα Σέρρες από γονείς αστούς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και τελείωσε το λύκειο. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά, επιστήμονες, και διαμένει μόνιμα στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, ασχολείται ενεργά με τα κοινά, στα πλαίσια του κινήματος των Οικολόγων Πράσινων, είναι υποψήφια της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» και ενεργό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης εδώ και 18 χρόνια περίπου.

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

 

 

ΖΗΣΗΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ
ΦώνταςΗλεκτρολόγος Μηχανικός

Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης σπούδασε και από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε με την ΕΠΟΙΖΩ στην Αθήνα, πρωτότυπες κατασκευές μικρών ανεμογεννητριών. Υπήρξε μέλος της ΕΚΟ στην Αθήνα. Είναι μέλος ΜΚΕ με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης για τον σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής και μελέτη θερμικής συμπεριφοράς βιοκλιματικών κατοικιών και την έρευνα ηλιακών εφαρμογών. Ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης θερμικής συμπεριφοράς Βιοκλιματικών Κτηρίων. Συγγραφέας κεφαλαίων του βιβλίου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. Συγγραφέας άρθρων σε τοπικές και πανελλήνιες εφημερίδες με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας. Εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια με θέμα τις ΑΠΕ και την τοπική ανάπτυξη μέσω των ενεργειακών επενδύσεων.

ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΔΟΥ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Καλανταρίδου Δέσποινα

Εκπαιδευτικός, Μουσικός

Η Δέσποινα Καλανταρίδου είναι νηπιαγωγός – μουσικός / μουσικοπαιδαγωγός, με μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχει διδάξει μουσική προπαιδεία σε ωδεία της Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με Σχολικούς Συμβούλους, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και στα ΠΕΚ. Συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή των έξι Πανελλήνιων συνεδρίων της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) καθώς και του Παγκόσμιου Συνεδρίου της ISME (International Society of Μουσική Εκπαίδευση) το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε επικεφαλής της ομάδας για την προσχολική Μουσική Εκπαίδευση στης ΕΕΜΕ. Είναι μέλος της Παιδικής Σκηνής «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα» του Κρουστόφωνου και της ΕΕΜΕ από την ίδρυσή της καθώς και σε διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα.

ΝΤΕΛΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

2010 Dteli Κατερίνα

Συνταξιούχος, πρώην στέλεχος Εθνικής Τράπεζας

Γεννήθηκα στην Ελασσόνα το 1961 είμαι παντρεμένη με το Νίκο Ζαχαριάδη και έχουμε μία κόρη τη Σοφία. Κατοικώ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης από το 1985. Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής Γλώσσας και εργάστηκα στην Εθνική Τράπεζα για 26 χρόνια. Βρέθηκα από πολύ παλιά κοντά στο οικολογικό κίνημα, υπήρξα μέλος οικολογικών ομάδων και διαφόρων κοινωνικών ομάδων (Σύλλογοι γονέων, ομάδες γονέων, Λέσχη βιβλίου, εθελοντικές δράσεις κλπ). Η αγωνία μου για το μέλλον του πλανήτη και των παιδιών μας με ώθησε να ενταχθώ στο πολιτικό σχήμα των Οικολόγων Πράσινων και να είμαι υποψήφια Βουλευτής Πιερίας το 2007 και β ‘Θεσσαλονίκης το 2009. Η διάθεσή μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με οδήγησε στην απόφαση να ζητήσω από τους πολίτες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης να με εκλέξουν Περιφερειακή Σύμβουλο.

ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ  Ευθαλία Εκπαιδευτικός