Γιαννούδης Αθανάσιος (Θάνος)

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί.

Απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, μεταπτυχιακός φοιτητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Οι ιδέες και οι αξίες της πολιτικής Οικολογίας τον κέρδισαν στα φοιτητικά του χρόνια κι αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές των Οικολόγων Πράσινων έως το 2018. Ιδρυτής φοιτητικής πράσινης κίνησης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Μέλος της προγενέστερης μορφής των Νέων Πράσινων έως το 2014 κι εν συνεχεία συνιδρυτής της Νεολαίας Οικολόγων Πράσινων 2015-18.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τους οικολογικούς συνδυασμούς το 2010 και το 2014. Δραστηριοποιείται σε αλληλέγγυες κινήσεις της πόλης, καθώς και στο Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας – Άμεση Δημοκρατία. Λατρεύει την έμμετρη ποίηση και το έντεχνο-λαϊκό τραγούδι, γράφει ποιήματα και στίχους, συμμετέχει στην διαδικτυακή ανθολογία έμμετρης ποίησης ”Νέοι ήχοι στο Παμπάλαιο Νερό” κι αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και περιοδικά για, επιστημονικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ζητήματα.

“Πιστεύω βαθιά στην πολιτική πρόταση του πράσινου χώρου και σε μια πλανητική, ολιστική θεωρία που θα ενώσει τις έκκεντρες αφηγήσεις υπό το πρίσμα μιας νέας συνεκτικότητας και θα σημάνει την έξοδο από την κεφαλαιοκρατική κυριαρχία των αριθμών και συνακόλουθα από τη νεωτερική συνθήκη. Διαμορφώνουμε εδώ και τώρα τον κόσμο που ονειρευόμαστε, χωρίς βία, με αλληλεγγύη και σεβασμό στο διαφορετικό και στη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος”.

Στοιχεία επικοινωνίας

2310222503

https://www.facebook.com/EcologySolidarity/