Γκιουζέπας Στυλιανός (Στέλιος)

Σύντομο βιογραφικό

Ο Στέλιος Γκιουζέπας είναι Κλινικός Κοινωνικός Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και του Μεταπτυχιακού Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων.

Έχει εργαστεί σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης (Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, 18Ανω, Κοινότητα Καρτερών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης). Σήμερα εργάζεται στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι και Επιστημονικά Υπεύθυνος από τον Νοέμβριο του 2014.

Είναι εμψυχωτήs ομάδων, ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής NDI (Non Directive Intervetion –  Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα)

Δραστηριοποιείται στο πεδίο της υποστήριξης και της ουσιαστικής ένταξης των κοινωνικών ευπαθών ομάδων.

Μετέχει ενεργά σε δίκτυα και σχήματα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στοιχεία επικοινωνίας

sgiouz@yahoo.com

https://www.facebook.com/stelios.gkiouzepas.5

https://www.linkedin.com/in/stelios-gkiouzepas-57515411b/

Αναλυτικό βιογραφικό

Ο Στέλιος Γκιουζέπας γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Είναι Κλινικός Κοινωνικός Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. (1997) και του Μεταπτυχιακού Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων (2002). Με υποτροφία του Α.Π.Θ. και του London School of Economics βρέθηκε για ερευνητική δουλειά πεδίου, από το 1999 έως το 2000, στα Πανεπιστήμια Universidad Nacional de San Cristobal de Huamanga, στο Περού και Universidad de La Havana, στην Κούβα.

Έχει εργαστεί σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ και του ΟΚΑΝΑ, στο 18Ανω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στη Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζεται στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι και Επιστημονικά Υπεύθυνος από τον Νοέμβριο του 2014.

Είναι εμψυχωτήs ομάδων, ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής NDI (Non Directive Intervetion –  Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα). Γνώρισε την NDI το 1998 και εκπαιδεύθηκε στην Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα από τον Michel Lobrot, ιδρυτή της μεθόδου, την Nicole Habrias, τον Κων/νο Μπακιρτζή, και τον Παντελή Μπιτζαράκη. Έκτοτε, οργανώνει και συντονίζει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ομάδες ψυχοθεραπείας και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παρεμβαίνουσα μη Κατευθυντικότητα.

Από το 2015 είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας της European Association for Psychotherapy

Δραστηριοποιείται στο πεδίο της υποστήριξης και της ουσιαστικής ένταξης των κοινωνικών ευπαθών ομάδων.

Μετέχει ενεργά σε δίκτυα και σχήματα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Eίναι ιδρυτικό μέλος των:

  •  Πανελλήνιος Σύλλογος Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας
  •  Ινστιτούτο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Εφαρμογών της Εμψύχωσης
  •  «ΑΡΓΩ Κοιν.Σ.Επ.» – η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης για  απεξαρτημένα άτομα

και μέλος της

  •  Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος
  •  και του Διοικητικού Συμβουλίου της Federation Internationale de la Non-Directivite Intervenante (F.I.N.D.I.)