Τρεμόπουλος: οι οικολόγοι στηρίζουν τον Ανέστη Βασιλειάδη στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Fwto_NZygas_LGrandi_MTremopoulos_ABasileiadis_NAmoiridis_29-4-2014«Η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» εκτιμά και θέλει να συνεργάζεται με Κινήσεις και πρόσωπα που έχουν συνεχή δράση στην αυτοδιοίκηση ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών. Οι εκλογές είναι μια στιγμή μόνο στην ανάπτυξη δράσεων, κινήσεων, πρωτοβουλιών, κινημάτων, ανάπτυξης της κοινοτικής και αλληλέγγυας στήριξης των πολιτών που αφορά στα προβλήματα της ποιότητας ζωής και των δικαιωμάτων» δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να επισφραγίσει τη στήριξη της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» στον Ανέστη Βασιλειάδη, υποψήφιο Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου .

 «Στηρίζουμε τόσο σε προγραμματικό όσο και σε επίπεδο δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της περιοχής Κορδελιού – Ευόσμου» τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δήμους, δηλώνοντας μάλιστα, πρόθυμος να καταθέσει τη γνώση και την εμπειρία του καθώς διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ο Δήμος έχει ανάγκη όχι από ντουντούκες διαμαρτυρίας αλλά από εναλλακτικές πολιτικές και  μέτρα ανακούφισης των πολιτών, μέσα από δομές κοινωνικής αλληλεγγύης» είπε ο Μ. Τρεμόπουλος. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των στρατοπέδων της περιοχής, προτείνοντας να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα κτίρια και να μετατραπούν σε αστικά δάση οι ελεύθεροι χώροι, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση σεισμού είναι αναγκαίο να υπάρχουν ως χώροι υποδοχής των κατοίκων. Ο Μ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της περιοχής από τη βιομηχανική δραστηριότητα με ένα ρυθμιστικό σχέδιο που ήδη ξεδοντιάζεται, θυμίζοντας ότι κοντά τους έγινε το μεγαλύτερο βιομηχανικό ατύχημα η πυρκαγιά στις δεξαμενές της Jet Oil. Για τους πυλώνες της ΔΕΗ ο Μ. Τρεμόπουλος ανέφερε ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων αλλά και ταξικό πρόβλημα γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση στο Πανόραμα το δίκτυο έγινε υπόγειο.

Ο Ανέστης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις μόνιμες δράσεις που διατηρεί η «Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ενεργών Πολιτών» στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου όπως το κοινωνικό φροντιστήριο και οι δράσεις αλληλεγγύης με συλλογή τροφίμων και ρουχισμού.  Εδώ και πολλά χρόνια οι διεκδικούμε να φύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ που έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα σε κατοικίες και μεγάλο σχολικό συγκρότημα του δήμου μας επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης, αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Από τη δεκαετία του ’90 συναντηθήκαμε με τους οικολόγους, ανέφερε ο Ανέστης Βασιλειάδης, στους αγώνες για την απόδοση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα το στρατόπεδο Παπακυριαζή ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ το στρατόπεδο Ζιάκα έχει εγκαταλειφτεί να γίνει σκουπιδότοπος. Εντός των ορίων του Δήμου λειτουργούν 20 βιομηχανίες με ανυπολόγιστες συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος και η Πολιτεία μειώνει τα όρια επικινδυνότητας παρά τη συνθήκη του Σεβέζο.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Νίκος Αμοιρίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Οικολογίας- Αλληλεγγύης, ο Νίκος Ζυγάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μέλος της συνεργαζόμενης ομάδας Κοινωνικού Προβληματισμού και Παρέμβασης Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου,  και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος  Λυδία Γρανδή.