Τρεμόπουλος: Η Ρητορική του Μίσους Δηλητηριάζει Συνειδήσεις

Tremopoulos-Hmerida_Ritoriki_misous«Ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος στη διάρκεια ημερίδας ενάντια στο ρατσισμό, την κοινωνική βία και τον αποκλεισμό, η οποία είναι ενταγμένη σε δράση νέων από ολόκληρη την Ευρώπη και εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή της «ρητορικής του μίσους» στη Θεσσαλονίκη, από τις αρχές του 1900 μέχρι τις μέρες μας, ο Μ. Τρεμόπουλος σημείωσε ότι σχεδόν πάντοτε έκρυβε υλικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούνταν μέσα από ιδεολογικές πλατφόρμες όπως ο εθνικισμός και ο αντισημιτισμός.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η ρητορική αυτή δεν αφορά μόνο ανθρώπους που έχουν υιοθετήσει μισαλλόδοξες ή ρατσιστικές ιδέες αλλά και κάποιους οι οποίοι απασχολούν μετανάστες στις δουλειές τους και στη συνέχεια τους διώχνουν επικαλούμενοι την… καταγωγή τους, προκειμένου να γλυτώσουν χρήματα, μη καταβάλλοντάς τους δεδουλευμένα μηνών.

Πριν τη Χρυσή Αυγή υπήρχε ένα σημαντικό εθνολαϊκιστικό κλίμα που εξέφρασε και ο Π. Ψωμιάδης, σημείωσε ο Μ. Τρεμόπουλος, και δηλητηρίασε όπως και κάθε ρητορική του μίσους, συνειδήσεις και παρήγαγε μια σκοτεινή πλευρά στους ανθρώπους και την κοινωνία.