Βασιλόπουλος Στράτος

Σύντομο βιογραφικό

Οικονομολόγος ειξειδικευμένος  στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Αξιολόγηση επενδυτικών Προγραμμάτων, στη Σύνταξη Οικονομοτεχνικών Μελετών, στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση, στη Διοικητική Λογιστική και τη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Μέλος του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης και τ. αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών, με εξαιρετικά πλούσια δράση

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ, 6932 311208,

e-mail: stratosprespa@gmail.com

Αναλυτικό βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1955 στο Καβαντάρτσι της Π.Γ.Δ.Μακεδονίας, όπου βρέθηκαν οι γονείς μου ως πολιτικοί πρόσφυγες (εμείς ήμασταν από τους λίγους τυχερούς αφού μπορέσαμε και επιστρέψαμε στην πατρίδα μας, όταν εγώ ήμουν ακόμη 8 μηνών!).

Μεγάλωσα και ανδρώθηκα στο Πλατύ Πρεσπών και από εξαιρετικά μικρή ηλικία συμμετέχω καθοριστικά σε όλες τις αγροτικές δραστηριότητες της οικογενείας μας (είτε πρόκειται για καλλιέργεια φασολιών είτε πρόκειται για βοσκή αγελάδων κτλ) και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.

Μετά την  αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Φλώρινας το 1973 (6τάξιο) σπούδασα στην Θεσσαλονίκη όπου ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα.  Είμαι πτυχιούχος, α) Της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης β) της Ανώτερης Σχολής Στελεχών Επιχ/σεων του Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Θεσ/νίκης (νυν Τ.Ε.Ι.), γ) της Ανώτερης Σχολής  Εκπαιδευτικών  ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ.  Παράλληλα, φροντίζω για την συνεχή επιμόρφωσή μου. Σήμερα έχω εξειδικευτεί, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Αξιολόγηση επενδυτικών Προγραμμάτων, στη Σύνταξη Οικονομοτεχνικών Μελετών, στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση, στην Διοικητική Λογιστική και την Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ομιλώ πολύ καλά τα ΑΓΓΛΙΚΑ, ΣΕΡΒΟΚΡΟΑΤΙΚΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ και την γλώσσα της Π.Γ.Δ.Μ.

Είμαι πατέρας δύο Παιδιών:

 1. Τον Θεόδωρο (1979) οποίος σπούδασε Οικονομικά στο Α.Π.Θ., το Colorado των ΗΠΑ και το Calgary του Καναδά και απέκτησε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους και από το 2010 Εργάζεται στις Βρυξέλλες, ως βοηθός Ευρωβουλευτών 
 2. Την Δανάη (1983), η οποία σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία και Διαφήμιση στο Central Michigan University των ΗΠΑ και στο Bielefeld της Γερμανίας.  Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο City University του Λονδίνου και ΜΒΑ στο London Business School, ενώ σήμερα εργάζεται στο  Μόναχο ως στέλεχος Πολυεθνικής εταιρίας.

Επαγγελματική Εξέλιξη:

 • Ξεκίνησα την καριέρα μου σαν Λογιστής το 1976.
 • Από τις αρχές του 1982 προσελήφθηκα στην ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ μετά από σχετικό διαγωνισμό όπου αναδείχτηκα πρώτος επιτυχών.  Σε πολύ λίγα χρόνια και με αλλεπάλληλες κατ΄ εκλογή προαγωγές εξελίχθηκα σε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της, καταλαμβάνοντας σημαντικές επιτελικές θέσεις στην Περιφερειακή Διοίκηση Βόρειας Ελλάδας (Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Μελετών & Ανάπτυξης, Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος της ΙΟΝΙΚΗΣ LEASING κ.τ.λ).  
 • Τον Αύγουστο του 2000 με τον Βαθμό του Τμηματάρχη, παραιτήθηκα, οικιοθελώς από την ΙΟΝΙΚΗ Τράπεζα με αφορμή την εξαγορά της από την ΑΛΦΑBANK, προκειμένου να εργαστώ στον Ιδιωτικό τομέα.
 • Από το 2000 έως το 2005 εργάσθηκε ως Γενικός Διευθυντής πολυεθνικών Ομίλων (δραστηριότητα σε πάνω από 6 Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές Χώρες).
 • Από το 1983 έως και την συνταξιοδότησή μου, 8/2016, ασχολούμαι, αποκλειστικά ή παράλληλα, με την οικογενειακή επιχείρηση Συμβούλων Επιχειρήσεων – Φορολογιστικών Υπηρεσιών. (Com.Ec.Consulting-VASILOPOULOS) που ο ίδιος ίδρυσα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :

 • Διετέλεσα τακτικό μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής του αναπτυξιακού νόμου Ν.1262/82 (1892/90, 2234/94), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Ήμουν εισηγητής σε μια πλειάδα σεμιναρίων, τόσο στα Στελέχη της Τράπεζας, όσο προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, με Θέματα, Αξιολόγησης Επενδυτικών Προγραμμάτων, Αναπτυξιακών Νόμων (Ν. 1262/82, 1892/90, 2601/98, Κανονισμών 355, 866, 1257 της Ε.Ε., Κοινοτικών Προγραμμάτων, M.Ο.Π, Π.Ε.Π., PHARE, INTERREG, LEADER, Περιφερειακής Ανάπτυξης κτλ), Ανάλυση & Αξιολόγηση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, Leasing κτλ.
 • Έχω συμμετάσχει σε Διεθνή Συνέδρια Οικονομολόγων, και Εμπειρογνωμόνων από διάφορα μέρη του κόσμου, με θέματα Οικονομικά, Τραπεζικά, Δημοσιονομικά, Διοικητικά, Αναπτυξιακά  κτλ.
 • Συμμετείχα σε πολλές εκπομπές, Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, με θέματα κυρίως, οικονομικού, αναπτυξιακού και χρηματοδοτικού περιεχομένου.
 • Το 2000 ολοκλήρωσα, με τον αδερφό μου, την σύγχρονη Αγροτοτουριστική Μονάδα VillaΠΛΑΤΥθέα, στην θέση της πατρικής μου οικίας.
 • Το 2008 δημιουργήσαμε μία νέα υπερσύχρονη ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στην παλαιά Prespa Resort & Spa η οποία θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, δεδομένου ότι διαθέτει επί πλέον, Αθλητικές εγκαταστάσεις (Γήπεδο Βόλεϊ και Μπάσκετ), Πισίνες (Εσωτερική και Εξωτερική), Κέντρο Σωματικής Ευεξίας (SPA SAUNA, ΧΑΜΑΜ κτλ), Συνεδριακό Κέντρο κτλ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:

 • 2006-2010 Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών με εξαιρετικά πλούσια δράση.
 • Μέλος του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης.
 • Εθελοντής Αιμοδότης στην Τράπεζα Αίματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
 • Ως Τραπεζικός Υπάλληλος, ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό, όπου οι συνάδελφοί μου με τίμησαν πολλές φορές Εκλέγοντάς με
  • Είτε ως αντιπρόσωπο τους στα συνέδρια της Ο.Τ.Ο.Ε. και
  • Είτε ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων στην Βόρεια Ελλάδα.