Έμπρακτη καταδίκη του αντισημιτισμού από την «Οικολογία – Αλληλεγγύη»

Υποψήφιοί της έσβησαν αντισημιτικό και αντιαθλητικό σύνθημα

 

Ένα αντισημιτικό, ρατσιστικό, αντιαθλητικό και χυδαίο σύνθημα έσβησαν συμβολικά τα μέλη και οι υποψήφιοι της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» στη σημερινή επέτειο της 5ης αποστολής των εβραίων της Θεσσαλονίκης στα στρατόπεδα εξόντωσης το 1943.

Το σύνθημα παρέμενε στην περιοχή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μακεδονίας, παρόλο που το είχε δημοσιοποιήσει πριν δυο χρόνια ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Τα μέλη της Κίνησης αποφάσισαν να δράσουν και να το καλύψουν, αφού ούτε οι δημοτικές υπηρεσίες ούτε κανείς άλλος είχε την ευαισθησία να το κάνει.

«Τιμούμε τους εβραίους συμπολίτες μας, που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα το 1943», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Και στεκόμαστε απέναντι σε εκείνου του είδους την οπαδική συμπεριφορά, που αναπαράγει τα αντισημιτικά στερεότυπα και υποβιβάζει τη φίλαθλη ιδιότητα».

 

Τα στελέχη της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης», που συμμετείχαν και στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από την αναχώρηση των τραίνων του ολέθρου, με 46.091 εβραίους για το Άουσβιτς, το Μπιργκενάου και το Μπέργκεν-Μπέλσεν, είχαν και τη συμπαράσταση των περιοίκων στη δράση αυτή.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης» που επέλεξαν να τιμήσουν έμπρακτα τη μνήμη των αδικοχαμένων εβραίων και να αφαιρέσουν ένα ρατσιστικό τραύμα από τους τοίχους της πόλης ήταν οι Στέλιος Γκιουζέπας, Γιάννης Μανομενίδης, Νίκος Μάρκου, Γιώργος Πανούχος, Σταύρος Πανούσης, Δήμητρα Φωτίδου και Οδυσσέας Χιλιτίδης.