Τρεμόπουλος: ο Δήμος να στηρίξει τους χειροτέχνες του δρόμου!

Να μην εξοριστούν από το εμπορικό κέντρο οι χειροτέχνες και οι καλλιτέχνες του δρόμου, ζητάει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Οικολογία – Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, που συναντήθηκε μαζί τους και συζήτησε τρόπους εξασφάλισης της επιβίωσής τους.

«Η διοίκηση του Δήμου μη έχοντας πλήρη εικόνα της κατανομής των θέσεων, υποδεικνύει στους χειροτέχνες χώρους τοποθέτησης των χειροτεχνημάτων τους, που δεν έχουν εμπορική σημασία», δηλώνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με χαμηλό οικονομικό υπόβαθρο, δουλεύουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για ένα πενιχρό μεροκάματο και ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Σέβονται τα μέρη στα οποία δουλεύουν, συμβάλλουν στην τουριστική εικόνα της πόλης, προάγουν τον πολιτισμό, την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία. Γι’ αυτό και ζητούμε να εισακουστούν οι προτάσεις τους».

Οι προτάσεις των χειροτεχνών και καλλιτεχνών του δρόμου είναι:

  • Απόσυρση από τη διοίκηση του Δήμου του θέματος για έγκριση των 40 θέσεων χειροτεχνών-καλλιτεχνών στις οριοθετημένες θέσεις ΧΑΝΘ και ΧΑΛΚΕΩΝ.
  • Ελεύθερους δρόμους σε τουριστικά και αρχαιολογικά μέρη, μένοντας στις υπάρχουσες θέσεις, στις οποίες δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα με τους καταστηματάρχες.
  • Παράταση του διαλόγου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, όπως δόθηκε στον Δήμο Αθηναίων και επαναπροσδιορισμός των σημείων που θα δραστηριοποιούνται. Αναμονή για τροποποίηση- ανάκληση του άρθρου 45 του νόμου 4497/17 ΦΕΚ Ά (13-11-2017). Έχει κατατεθεί ανάλογο κείμενο προς το αρμόδιο Υπουργείο και περιμένουν μέχρι να επεξεργαστεί η πολιτεία τις προτάσεις τους.