Βιομηχανικά απόβλητα στα χωράφια!

Καταγγελία του οικολόγου Μ. Τρεμόπουλου

Απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή Διαβατών, από φορτηγά με βουλγαρικές πινακίδες, καταγγέλλει ο οικολόγος περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Πρόκειται για απόβλητα σε λεπτή μαύρη σκόνη, η οποία μεταφέρεται με τον αέρα στη γύρω περιοχή με καλλιέργειες και εργαστήρια, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχει δημιουργήσει ήδη προβλήματα και ανησυχία.

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι εικόνες από την περιοχή των Διαβατών με στερεά απόβλητα, που μοιάζουν με μαύρα ρινίσματα, απειλώντας την υγεία των εργαζομένων στις γύρω επιχειρήσεις και των καταναλωτών, αφού στην περιοχή υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις που είναι εκτεθειμένες στη ρύπανση που προκαλούν τα απόβλητα.

«Το ζήτημα της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων είναι ένα δράμα εδώ και χρόνια καθώς δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης ούτε και κάποιος κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος», λέει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και καταγγέλλει πως «όλη η διαχείριση των αποβλήτων είναι στα χέρια της βιομηχανικής μαφίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική καταγγελία έγινε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Μ. Τρεμόπουλος ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν άμεσα, πριν δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι και παλιότερα αποκαλύφθηκε η υπόθεση εταιρείας χημικών, η οποία είχε μετατρέψει σε χώρο ταφής βιομηχανικών αποβλήτων με βαριά μέταλλα χωράφια στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης. Το θέμα αντιμετωπίστηκε μετά από παρέμβαση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.