Με μαζική βία απειλεί ο Πάχτας!

Απαράδεκτος και προκλητικός σε διεθνές επίπεδο, τονίζουν οι Οικολόγοι

Απαράδεκτη, προκλητική και απειλητική η τοποθέτηση του δημάρχου Αριστοτέλη Χ. Πάχτα, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογίας Αλληλεγγύης» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Δε δίστασε ακόμη και από τα μικρόφωνα του Δημοτικού Συμβουλίου να δείξει την ενόχλησή του που διεθνοποιήθηκε το θέμα της καταστροφικής επένδυσης των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική, με την επίσκεψη της Ρεμπέκα Χαρμς, συμπροέδρου της ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, της Πράσινης βουλευτίνας Ελίζαμπεθ Μέι καθώς και της βουλευτίνας Νίκης Άστον από τον Καναδά.

Και βέβαια, απείλησε ανοιχτά ότι αν χάσει τις επόμενες δημοτικές εκλογές, λέγοντας: «Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν κανένα χωριό. Kαι θα έχουμε ανθρώπινα θύματα»!

«Είναι φανερό ότι ο Πάχτας, όχι μόνο λειτουργεί απροκάλυπτα ως ενεργούμενο συμφερόντων αλλά και ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία με απειλές για βία και νεκρούς», δηλώνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Αυτός τρομοκρατεί τους πολίτες και όχι αυτοί που υπερασπίζονται το μέλλον του τόπου τους. Αυτός χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους, που μπροστά στην αγωνία τους για επιβίωση καταλήγουν σε τραμπουκισμούς. Αυτός συνεργάζεται με τις δυνάμεις που βάζουν στη φυλακή και στο εδώλιο για τρομοκρατική δράση τους κατοίκους στις Σκουριές και με μόνο στοιχείο τηλεφωνικές συνομιλίες, των οποίων το περιεχόμενο δεν είναι καν γνωστό. Αυτός ευθύνεται για τη ρύπανση της περιοχής και τη συγκάλυψη του σκανδάλου με το αρσενικό στο νερό, που δολοφονεί τους πολίτες. Και ο κατάλογος είναι μακρύς. Μόνο που δε θα συνεχίσει να αυξάνεται μετά τις εκλογές του Μαΐου».

Ενημερωτικά, το πλήρες απόσπασμα της δήλωσης Πάχτα (Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη, 17.2.2014) είναι το εξής:

«Αν κυριαρχήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές η άποψη ‘όχι στη συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων’, την επομένη των εκλογών θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι. Όπως γνωρίζετε μας έχουν επισκεφθεί στην περιοχή και αρκετοί βουλευτές από τον Καναδά, από τη Γερμανία, που θέλουν να λέγονται Οικολόγοι Πράσινοι, γιατί αυτοί έχουν περισσότερες ευαισθησίες από αυτές που έχουμε εμείς στην περιοχή μας, έτσι νομίζουν, το θέμα έχει διεθνοποιηθεί ήδη αυτή τη στιγμή και θα διεθνοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω και τί άλλο και βουλευτές από όλο τον κόσμο; Σαφώς και όχι. Ο επενδυτής θα σηκωθεί να φύγει. Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια θα είναι; Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν κανένα χωριό. Kαι θα έχουμε ανθρώπινα θύματα. Γιατί αν του στερήσεις τη δουλειά, δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει».