Νέα δίωξη σε συνδικαλιστή της ΕΥΑΘ!

Τις απολυταρχικές τακτικές κριτικάρει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη»

Πριν ακόμη καθίσει η σκόνη από την αντιπαράθεση της «Οικολογίας -Αλληλεγγύης» με την ΕΥΑΘ ΑΕ με αφορμή την κλήση σε απολογία λόγω της κριτικής του συνδικαλιστή Κώστα Μαριόγλου, υποψηφίου της Κίνησης, στο θέμα των αντλιοστασίων και τους κινδύνους για τον Θερμαϊκό και το παραλιακό μέτωπο, η Διοίκηση της ΕΥΑΘ επανέρχεται με νέα δίωξη.

Στη προσπάθειά της η Διοίκηση της ΕΥΑΘ να αντιμετωπίσει τη δημοσιότητα, είχε δηλώσει στις 10/1/2019 μέσω του Προέδρου της κ. Κρεστενίτη ότι δεν τίθεται θέμα δίωξης του κ. Μαριόγλου και ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. Σχεδόν δύο μήνες μετά, όμως, επανέρχεται. Μετακινεί τον Κώστα Μαριόγλου σε μια νέα θέση εργασίας, στην οποία δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία, με επιπρόσθετη μείωση της αμοιβής του. Όπως προκύπτει από τη σχετική εσωτερική αλληλογραφία της εταιρείας, η μετακίνηση αυτή θα δυσχεράνει τη λειτουργία των αποθηκών της ΕΥΑΘ και κατ’ επέκταση τη λειτουργία των συνεργείων επισκευής και συντήρησης του δικτύου ύδρευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η ΕΥΑΘ ΑΕ έχει στελεχωθεί με 150 νέες προσλήψεις και σε λίγο θα προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη άλλων 80 εργαζομένων. Συνεπώς, αντί η θέση την οποία καλείται να στελεχώσει ο Κ. Μαριόγλου να στελεχωθεί από το υπάρχον νέο προσωπικό, η Διοίκηση της ΕΥΑΘ προχωρά, παρά τις δημόσιες δηλώσεις, σε μια εκδικητική και βλαπτική μεταβολή. Με αυτό τον τρόπο αφήνει ξεκάθαρο υπονοούμενο στους υπόλοιπους εργαζομένους ότι δεν ξεχνά όσους διατυπώνουν δημόσια την άποψή τους, όταν αυτή δεν της αρέσει.

Τέτοιου είδους απολυταρχικές τακτικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» καλεί τη Διοίκηση της ΕΥΑΘ να αναιρέσει άμεσα την επιλογή της δυσμενούς διάκρισης στο πρόσωπο του Κ. Μαριόγλου και τους πολιτικούς προϊσταμένους της να στηρίξουν τη Δημοκρατία στην ΕΥΑΘ ΑΕ.