Αθώος ο ποιητής Γιάννης Υφαντής για την αντιπαράθεσή του με τους κυνηγούς

Τρεμόπουλος: Οι πολίτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύουν τη φύση και τους εαυτούς τους από τις αυθαιρεσίες των κυνηγών!

Αθώος κηρύχτηκε ο ποιητής Γιάννης Υφαντής, που δικαζόταν στη Λευκάδα, γιατί είχε συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας είκοσι κατοίκων και παραθεριστών της Λευκάδας, κατά κυνηγών που κυνηγούσαν πολύ κοντά στις κατοικίες, συχνά μέσα από τις περιφράξεις, στα λιοστάσια και τους κήπους.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, που ανέλαβε ως δικηγόρος την υπεράσπιση του ποιητή, δήλωσε σχετικά: «Οι πολίτες έχουν κατοχυρωμένο το δικαίωμα της αναφοράς στις αρχές για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί και ιδιαίτερα όταν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα. Το κυνήγι ασκείται πολλές φορές ως επιβλαβής δραστηριότητα και για τη φύση, αλλά και για τους ανθρώπους. Αποδείξαμε ότι η εισαγγελική παραγγελία προς τη Διεύθυνση Δασών Λευκάδας να ερευνήσει αν οι κυνηγοί διαθέτουν άδεια ήταν όχι μόνον ανεπαρκής, αλλά και αδιάφορη, μια και η έλλειψη της άδειας δεν είναι το μόνο στοιχείο που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Σε μια περιοχή όπου υπάρχουν δεκάδες κατοικίες αποκλείεται ουσιαστικά η κυνηγετική δραστηριότητα ή και το πέρασμα κυνηγών με τα όπλα έτοιμα να πυροβολήσουν, καθώς ο δασικός κώδικας απαγορεύει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε ζώνη 100 μέτρων από κάθε σπίτι, αλλά και μέσα σε οπωρώνες και ελαιώνες. Και αυτό γιατί κάποιοι αγρότες μπορεί να ασχολούνται αμέριμνοι με τη συλλογή των καρπών και από λάθος να γίνουν ακούσιοι στόχοι των κυνηγών. Γι’ αυτό και συνταχθήκαμε με την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως».

Ο ποιητής Γιάννης Υφαντής έχει ζήσει 30 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και κατεβαίνει υποψήφιος με την παράταξη Οικολογία Αλληλεγγύη.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Γιάννης Υφαντής μιλάει μετά την αθώωσή του για την περιπέτεια, τη δίκη, τη συνεισφορά του δικηγόρου του Μιχάλη Τρεμόπουλου και τον ρόλο των ποιητών στην κοινωνική ζωή.

https://www.facebook.com/tremopoulos.m/videos/2265903206806139/