Αποκομμένα τα χωριά του Στρυμωνικού

Αποκατάσταση του ρήγματος στην επαρχιακή οδό Αρέθουσας-Βρασνών ζητά η «Οικολογία-Αλληλεγγύη»

RemataΠαρέμβαση με επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος, για την επαρχιακή οδό που συνδέει την Αρέθουσα με τα Βρασνά και κατ’ επέκταση με όλα τα χωριά της περιοχής του Στρυμωνικού Κόλπου, και η οποία εδώ και έξι μήνες έχει πάθει καθίζηση και είναι κομμένη στη μέση, λόγω ρήγματος τουλάχιστον 10 μέτρων και βάθος πολλών  μέτρων που έχει δημιουργηθεί.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες στην ουσία αναδημιούργησαν την κοίτη του παραπόταμου, η οποία προφανώς είχε εγκιβωτιστεί χωρίς τις απαιτούμενες διαστάσεις των αγωγών παροχέτευσης.

Όλο αυτό το διάστημα η επικοινωνία Αρέθουσας – Βρασνών γίνεται από τη Ρεντίνα και οι κάτοικοι αναγκάζονται να διανύουν 50 χλμ επιπλέον. Εναλλακτικά δημιουργήθηκε μια παράκαμψη, χωματόδρομος με μεγάλη κλίση, ο οποίος είναι βατός μόνο με όχημα 4X4 και μόνο όταν δεν βρέχει. Παράλληλα, αν καταφέρει κάποιος να ξεπεράσει το ρήγμα του δρόμου διανύοντας την άκρως επικίνδυνη παράκαμψη, τότε βρίσκεται μπροστά σε κατολισθήσεις τεράστιων ποσοτήτων χώματος και πετρωμάτων, που βρίσκονται στη μέση του δρόμου.

«Ζητάμε να μάθουμε τι προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια και πότε υπολογίζεται η αποκατάσταση αυτής της οδού που εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους της περιοχής, ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Επίσης, θέτουμε για μια ακόμη φορά το θέμα της διαχείρισης χειμάρρων, παραπόταμων και ποταμών, για τους οποίους είναι σαφές πλέον ότι ο σχεδιασμός είναι ανεπαρκής και χρειάζεται αναθεώρηση», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.