Πολύ κακό ξεκίνημα της δημαρχίας Ζέρβα.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε σε βίντεο τη δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου

 

Αντί να επιδιώξει συγκλίσεις και συνεργασίες με τις παρατάξεις, επιλέγει να τις διεμβολίσει μοιράζοντας καρέκλες κατά το δοκούν σε πρόθυμους.  Εξουδετερώνεται η απλή αναλογική, ευτελίζεται η δημοκρατία, γίνεται διακοσμητικό το Δημοτικό Συμβούλιο και η διαβούλευση καταντά ένα απλό τρικ, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της “Οικολογίας-Αλληλεγγύης” Μιχάλης Τρεμόπουλος στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την εκλογή του προεδρείου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Και έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Η ρύθμιση και η διαδικασία είναι πολιτικά απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και νομικά διαβλητή και γι’ αυτό απέχουμε από την ψηφοφορία, κατέληξε.

Ο λόγος είναι ότι καμιά ψηφοφορία δεν έγινε για τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τη γραμματέα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Απλώς, ορίστηκαν. Όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προέρχεται από την παράταξη του Κ. Ζέρβα, ο αντιπρόεδρος από την παράταξη του Ν. Ταχιάου και η γραμματέας από την παράταξη του Γ. Ορφανού.

Στις Επιτροπές δίνεται από τη νέα ρύθμιση η πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου, παρόλο που εξέλεξε μόλις 7 συμβούλους. Ταυτόχρονα, οργανώθηκε μια παράσταση με ανεξαρτητοποιήσεις, 5 συμβούλων από τον Ταχιάο και 2 από τον Ορφανό, που έκαναν παράταξη μόνο για την ψηφοφορία αυτή και έβγαλαν και άλλους προσκείμενους στον Ζέρβα.

Ο Ταχιάος είπε ότι «τα πράγματα ξεκινάνε με φθήνια» Ο Ορφανός είπε ότι ο Ζέρβας «επέλεξε την ρήξη έχοντας 7 παρατάξεις απέναντι του»

Στη “Μακεδονία” αναφέρεται:
“Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε πως ως παράταξη θα απέχουν από την διαδικασία εκλογής μελών των επιτροπών, λέγοντας πως «το δημοτικό συμβούλιο μετατρέπεται σε διακοσμητικό στοιχείο και η διαδικασία σε τρικ». Επίσης στη διαδικασία δήλωσαν πως δεν θα συμμετέχουν και ο Αντώνης Γαζάκης και ο Γιώργος Ρακκάς”.